tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Γιάννης Καμπούρης στο "Εξ αποστάσεως": "Από την Βέροια λείπουν τα όνειρα, το όραμα - Ο πολιτισμός μπορεί να γίνει εργαλείο ανάπτυξης"

Ο πρώην διευθυντής της ΚΕΠΑ Βέροιας Γιάννης Καμπούρης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Πληροφοριοδότη "Εξ αποστάσεως". Έχοντας εμπειρία 30 χρόνων, ο κ. Καμπούρης μίλησε για θέματα πολιτισμού αλλά και για ζητήματα ανάπτυξης της πόλης. 

Στην ερώτηση αν του λείπει η πρώην δουλειά του, απάντησε ότι αποχώρησε στον σωστό χρόνο και ότι θα πρέπει να μπουν στον χώρο νέα άτομα με φρέσκες ιδέες.

Κάνοντας ένα φλας μπακ στην πορεία του πολιτιστικού φορέα της Βέροιας, τόνισε ότι η απογείωσή του ξεκίνησε όταν εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο. "Ήταν η πρώτη επένδυση που έγινε στον πολιτισμό στην Ελλάδα. Οργανωθήκαμε πάνω σε επαγγελματική βάση" σημείωσε. Σημείο σταθμός αυτής της προσπάθειας ήταν η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του Χώρου Τεχνών και γι αυτό το έργο, αποκαλύπτει λεπτομέρειες εκείνης της προσπάθειας.

Αναφορικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ο πολιτισμός, ο κ. Καμπούρης ήταν σαφής. "Αν βλέπεις τον πολιτισμό μόνο ως ψυχαγωγία το έχασε το παιχνίδι. Είναι μια πιο σύνθετη διαδικασία. Πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό και να λαμβάνεις νέα ερεθίσματα. Αν τα αξιοποιήσεις, μπορεί ο πολιτισμός να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για μια περιοχή" τόνισε.

Όσον αφορά το αν πρέπει να μείνει ένας φορέας στο τοπικά σχήματα, ο κ. Καμπούρης είπε: "Δεν πρέπει να δημιουργήσεις τείχη γύρω από τον εαυτό σου. Πρέπει να στηριχθούν οι δημιουργοί, τώρα που δίνουν την μάχη της επιβίωσης, για να υπάρχει αύριο στον πολιτισμό" και πρόσθεσε: "Υπάρχουν δυο φιλοσοφίες. Η μια θέλει να το απομονώσει το πράγμα. Η άλλη να το απλώσει. Είναι ένα διαχρονικό ζήτημα".

Στην ερώτηση ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η Βέροια, τόνισε: "Η Βέροια πρέπει να έχει όνειρα μεγάλα. Ότι πληρώνεις για τον πολιτισμό προσθέτει αξία στην πόλη. Είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Με τον διαγωνισμό κιθάρας, η Βέροια απέκτησε παγκόσμια αναγνώριση στον τομέα των κιθαριστών. Το ίδιο μπορεί να γίνει και σε άλλους τομείς".

Όταν του ζητήθηκε να ξεχωρίσει μεγάλες εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, ο κ. Καμπούρης στάθηκε στην "Εύηχη Πόλη". "Η Εύηχη Πόλη μπήκε στην καρδιά των Βεροιαίων. Μπορεί όμως να αποκτήσει και διεθνή χαρακτήρα και να φέρνει κόσμο στην Βέροια. Εμείς αυτό δεν το καταφέραμε. Μπορεί η Εύηχη Πόλη να γίνει αφετηρία δραστηριοτήτων. Θέλει πολιτική στήριξη".

Για την σχέση της ΚΕΠΑ με τους συλλόγους, ο κ. Καμπούρης είπε ότι θα πρέπει να είναι σχέση συνεργασίας. Για να κάνουν ένα βήμα μπροστά οι σύλλογοι, ο κ. Καμπούρης υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα εταιρικό σχήμα και να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις.

Για το θέμα συγχώνευσης της ΚΕΠΑ με το ΔΗΠΕΘΕ, ο κ. Καμπούρης επανέλαβε ότι αυτή θα έχει μόνο οφέλη. Τόνισε ότι θα μειώσει το λειτουργικό κόστος στο μισό και τα χρήματα που θα περισσέψουν μπορούν να διατεθούν στις παραγωγές.Επίσης θα υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός και αξιοποίηση του προσωπικού. "Το θέατρο δεν θα χάσει την χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Πολιτισμού. Υπάρχει το προηγούμενο της Καλαμάτας" είπε.

Σε ερώτηση για το αν τον ενδιαφέρει να πολιτευτεί, απάντησε: "Είναι απόφαση ζωής να πολιτευτείς. Αν ήθελα, θα το είχα κάνει νωρίτερα. Τώρα μπορώ να βοηθήσω μόνο με την εμπειρία και τις γνώσεις μου. Υπάρχουν νεότεροι για να πολιτευτούν".

Τέλος, για το τι δεν του αρέσει στην Βέροια, υπογράμμισε: "Μας λείπουν τα όνειρα, το όραμα. Η Βέροια είναι σε έναν αυτόματο πιλότο και προχωράει χωρίς ρότα.  Η Βέροια πρέπει να βρει έναν τομέα να επενδύσει και από αυτόν να έχει προσδοκίες. Η πόλη πρέπει να διεκδικήσει κι όχι να περιμένει να της πετάξουν ψίχουλα. Στο σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης η Βέροια ήταν απούσα και έχασε πόντους".

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69