tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Μητροπολίτης Κίτρους επισκέφθηκε το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα Γεώργιος και ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως Βαρνάβας επισκέφθηκαν το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη. Ήταν μια ιδιαίτερη επίσκεψη η οποία χάρη και στην παρουσία και συμμετοχή του ιστορικού και προέδρου του Συλλόγου των Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιάννη Μοσχόπουλου και του μέλους του Δ.Σ. Ζωής Βεσυροπούλου πήρε ιστορικογεωγραφικές διαστάσεις.

Έγινε αναφορά στις παλαιές και ιστορικές σχέσεις των Μελικοχωρίων όταν αυτά υπάγονταν πριν το 1928 στην παλαίφατη επισκοπή Κίτρους, στην δράση των Επισκόπων, του κλήρου και των κατοίκων. Γόνιμη και συγκινητική η αναφορά στον ήρωα Δεσπότη Νικόλαο Λούση και στην επανάσταση του 1878 με την θυσία στο Γαλακτό.

Ο Γιάννης Μοσχόπουλος αναφέρθηκε στα απομνημονεύματα του Λούση, όπως και τα παρουσιάζει στον Δ΄ τόμο για το Ρουμλούκι. «Στη Μελίκη βρήκα έτοιμο και προκατηχημένο τον φιλόπατρη γέροντα Ιωάννη Καραγκιώζη. Ο σεβάσμιος αυτός γέροντας ήταν πλούσιος, ο πλέον έγκριτος και ο περισσότερο ισχυρός στη Μελίκη. Μόλις δε του έκανα κάποια νύξη για την υπόθεση, μου απέδειξε ότι είχε ήδη συνεννόηση με τους Θεσσαλονικείς και μου υποσχέθηκε ότι, όσον αφορά τη Μελίκη να είμαι ήσυχος και να μην προβώ σε μύηση άλλου και αυτός θα έχει όλους τους συγχωριανούς του, όταν δοθεί το σύνθημα».

Ο Μητροπολίτης και η ακολουθία του ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Εθνογραφικού Κέντρου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69