tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ρίζος: "Τα Χριστούγεννα ας μην τα ψάχνουμε κάτω από το....δέντρο!"

Την επιλογή του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΠΑ να μην προγραμματίσει Χριστουγεννιάτικες δράσεις λόγω πανδημίες εξηγεί με μακροσκελή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της επιχείρησης Κώστας Ρίζος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να προγραμματίσουμε Χριστουγεννιάτικες δράσεις στην πόλη μας, όμως η έξαρση της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να λάβουμε αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Οφείλουμε πάνω από όλα να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να προτάξουμε το γενικό καλό. Λάβαμε σοβαρά υπ όψιν μας τα παρακάτω:

  1. Διανύουμε, δυστυχώς την κορυφή ενός ακόμη κύματος της πανδημίας με τον αριθμό των διασωληνωμένων συμπολιτών μας αλλά και των θανάτων να παραμένουν σταθεροί καθημερινά. Αλλά και ο αριθμός των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων στις υγειονομικές μονάδες του τόπου μας παραμένει υψηλός με ποσοστά πληρότητας καθημερινά κοντά στο 100% όπως μας ενημερώνουν υπεύθυνα, μετά από ώχλησή μας οι μάχιμοι υγειονομικοί των μονάδων αυτών .
  1. Στην περίπτωση που αποφασίζαμε να προχωρήσουμε σε πραγματοποίηση πολυάνθρωπων εκδηλώσεων είτε ανοικτών είτε κλειστών είτε λειτουργία θεματικών πάρκων, με βάσει τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, θα αναγκαζόμασταν να διαχωρίσουμε τους συμπολίτες μας σε αυτούς που θα «δικαιούνταν» να πάρουν μέρος και σε αυτούς που θα «αποκλείονταν» από εμάς τους ίδιους.
  1. Πολλοί δήμοι ανά το πανελλήνιο είτε δεν προγραμμάτισαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είτε βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Παραδείγματα: και οι πέντε δήμοι της Χαλκιδικής, δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Λαρισαίων ματαίωσε το σχεδιασμό του για τη διοργάνωση του «Πάρκου των Ευχών» και πολλοί άλλοι. Πρωτεύουσες στην Ευρώπη ακύρωσαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το φόβο διασποράς της μετάλλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ.
  1. Κρίσιμη θεωρείται η πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, οπότε θα έχει αποσαφηνιστεί η πιθανή διασπορά που θα έχει γίνει τα Χριστούγεννα στον πληθυσμό. Τα αποτελέσματα από τις συναθροίσεις στις γιορτές θα είναι πιο ξεκάθαρα στις 10 Ιανουαρίου με βάση τις προβλέψεις των ειδικών. Να μην παραξενευτούμε αν επιβληθούν νέα μέτρα αν διαπιστωθεί νέα πίεση στα νοσοκομεία.

Επομένως υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία για το αν θα ήταν τουλάχιστον ηθικά σωστό να προχωρήσουμε σε προγραμματισμούς που πιθανώς θα έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας. Έχω την βεβαιότητα ότι μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας συμμερίζεται την άποψη αυτή και όσοι επιμένουν ότι έπρεπε να κινηθούμε αλλιώς, πραγματοποιώντας δράσεις έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, είτε δεν έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, είτε θεωρούν ότι Χριστούγεννα είναι τα λαμπιόνια, οι μολυβένιοι στρατιώτες, οι στολισμοί και οι τυμπανοκρουσίες, είτε προσπαθούν για ευτελείς λόγους να απαξιώσουν την τωρινή διοίκηση της ΚΕΠΑ κατηγορώντας για έλλειψη ικανότητας σχεδιασμού, συγκρίνοντας, ατυχώς κατά την άποψή μου, με προγενέστερες ευτυχισμένες περιόδους όπου η ΚΕΠΑ  και προγραμμάτιζε και υλοποιούσε σοβαρές εορταστικές δράσεις, απευθυνόμενη σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες και όχι σε κατηγορίες αυτών!

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των.....παιδιών. Ίσως πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πολλά και ακριβά παιχνίδια και οι φανταχτερές εορταστικές δραστηριότητες δεν είναι αυτά που θα δημιουργήσουν τις ιδιαίτερες αναμνήσεις. Τώρα, είναι η καταλληλότερη περίοδος να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και στον πάσχοντα συνάνθρωπο, της διπλανής πόρτας, αυτόν που δεν έχει οικογένεια, φίλους και που απομονώθηκε λόγω του φόβου του για τον κορονοιό.

Οι αξίες της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης θα ριζώσουν στις ψυχές των παιδιών μας και ίσως αυτό είναι το πολυτιμότερο δώρο που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε φέτος αλλά και κάθε χρόνο, όλο το χρόνο.

Αρκεστήκαμε στο να πραγματοποιήσουμε μόνο τις εκδηλώσεις των εκπαιδευτικών τμημάτων της ΚΕΠΑ και της Φιλαρμονικής μετά από δυο χρόνια σιγής, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των οικείων τους.

Η ευχή όλων μας είναι να ξεπεράσουμε γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες τη σοβαρή αυτή κατάσταση και να αγκαλιαστούμε πάλι με τους διπλανούς μας χωρίς μάσκες, χωρίς πιστοποιήσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς! 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69