tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Εαρινές Συμφωνίες»: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των συναυλιών (βίντεο)

Με αφορμή την διοργάνωση του φεστιβάλ του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας «Εαρινές Συμφωνίες», ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Κώστας Ρίζος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Β Πέτρος Ρίστας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ξεκινώντας ο κος Ρίζος μίλησε για το σύνολο συναυλιών με τίτλο «Εαρινές Συμφωνίες» που διοργανώνει η ΚΕΠΑ με το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας. Έναν θεσμό που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, που σταμάτησε λόγο της πανδημίας του κορονοϊού τα προηγούμενα δύο χρόνια και φέτος επιστρέφει σε ένα όχι και τόσο καλό υγειονομικό κλίμα. «Η ΚΕΠΑ στηρίζει όλα τα είδη της μουσικής. Ξεκινάει μία νέα προοπτική με την εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων (ποντιακή λύρα, λαούτο, ούτι κτλ) με την δυνατότητα οι σπουδαστές να παίρνουν πτυχίο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Ρίστας ο οποίος είπε «η ιδέα ξεκίνησε το 2018 και ανταποκρίνεται στα σχήματα μουσικής δωματίου. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πρόσφορο έδαφος για τους μαθητές, για να εκπαιδευτούν στην μουσική και τον πολιτισμό. Η τροφή του καλλιτέχνη και η δράση του είναι επάνω στην σκηνή. Οι συναυλίες απευθύνονται στους μαθητές και στο φιλόμουσο κοινό της Βέροιας».

Έπειτα παρουσίασε το πρόγραμμα των συναυλιών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 26 Μαρτίου έως την Δευτέρα 28 Μαρτίου στην Αντωνειάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Σάββατο 26/3, 20:00 θα εμφανιστούν οι Quatro Syllabus enseble, κουαρτέτο εγχόρδων από Αθήνα με διάσημους σολίστ από την κρατική ορχήστρα Αθηνών, Σταυρούλα Μέντη βιολί, Στέφανος–Ρουντίν Μήλας, βιολί-βιόλα, Αλέξανδρος Χαλάψης βιολί-βιόλα, Βαγγέλης Νίνα, Βιολοντσέλο, σε έργα κλασικά, ρομαντικά, κινηματογραφικής μουσικής.

Την Κυριακή 27/3, 20:00 θα εμφανιστεί μουσικό τρίο από την Θεσσαλονίκη με την Άννα Τκατσένκο στο πιάνο, την Τατιάνα Μασμανίδου στο σαξόφωνο και την Όλγα Κατσενίδου στο τραγούδι, σε έργα κινηματογραφικής μουσικής, tango, και standars jazz κομμάτια.

Την Δευτέρα 28/3, 20:00 θα εμφανιστεί το ντουέτο από το Δημοτικό Ωδείο της Βέροιας με την Πόπη Φιρτινίδου στο πιάνο και το Γιάννη Στέφανο Βλάχο στο βιολί, με έργα Μπετόβεν, Ραβέλ, Γκερσουίν, αλλά και μουσικές από τον κινηματογράφο.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ο κος Ρίζος απάντησε σε ερωτήματα που έχουν σχέση με τα project που πρόκειται να διοργανωθούν στο άμεσο μέλλον, στο μητρώο καλλιτεχνών (ήδη έχουν εγγραφεί περίπου 70 μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, οι μισοί από τους οποίους είναι επαγγελματίες), αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κάλυψη της θέσης του Διευθυντή (έγινε η βαθμολόγηση και αναμένονται οι συνεντεύξεις).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69