tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας "Αρνητικό;" της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας

Στα πλαίσια του τριήμερου μουσικού φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη", η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας "Αντίθεσις" διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο "Αρνητικό;".

evixi ekthesi 3

Η έκθεση εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα λίγο πριν την συναυλία του συγκροτήματος ΜΠΛΕ στην πλατεία Εληάς.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Αρνητικός χώρος είναι ο χώρος μέσα, μεταξύ και γύρω από τα αντικείμενα. Για παράδειγμα, ο αρνητικός χώρος είναι η περιοχή μεταξύ ενός φλιτζανιού και της λαβής του και είναι ο χώρος ανάμεσα στα πέταλα ενός λουλουδιού. Είναι επίσης ο χώρος μεταξύ ενός αντικειμένου και των άκρων του φωτογραφικού κάδρου, δηλαδή ο χώρος γύρω από ένα αντικείμενο. Ή με άλλα λόγια, ο θετικός χώρος είναι η κύρια περιοχή εστίασης ενώ ο αρνητικός χώρος είναι το φόντο.

Ο αρνητικός χώρος μπορεί να είναι πιο εμφανής όταν ο χώρος γύρω από ένα θέμα, όχι το ίδιο το θέμα, σχηματίζει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και αυτός ο χώρος περιστασιακά χρησιμοποιείται για καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ως το «πραγματικό» θέμα μιας εικόνας.

Ο αρνητικός χώρος τραβάει το βλέμμα του θεατή στη φωτογραφία, δίνοντάς του τη δύναμη να αναπνεύσει. Όταν χρησιμοποιείται σωστά δίνει μια φυσική ισορροπία και αίσθηση στη σύνθεση της φωτογραφίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτιμούν τις συνθέσεις που είναι πολύ γεμάτες καθώς μπορεί να αισθάνονται χαοτικές για να τις δει κανείς. Ο εγκέφαλος καταλαβαίνει κάτι στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί και αντί γι’ αυτό μπερδεύεται επειδή υπάρχει υπερβολική δράση και όχι αρκετός χώρος.

evixi ekthesi 4

Λίγα λόγια για την φωτογραφική ομάδα

Η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2009 στη Βέροια με σκοπό την κατανόηση και προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας. Από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας στη Βέροια και τη Νάουσα, φωτογραφικές εξορμήσεις και διαγωνισμούς και συμμετέχει σε εκθέσεις φωτογραφίας και σε άλλες πόλεις (Άρτα, Γιάννινα, Λάρισα, κ.ά).

Στο χώρο της Φ.Ο.Β. γίνονται παρουσιάσεις και προβολές έργων γνωστών φωτογράφων, δουλειές μελών του συλλόγου και μαθήματα φωτογραφίας. Επίσης φιλοξενούνται φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουν την φωτογραφική τους ματιά.

Η ομάδα είναι ανοιχτή σ΄ όλους αυτούς που η λέξη «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» κάνει ένα «ΚΛΙΚ» μέσα τους, ώστε να έρθουν να μας γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στην ομάδα μας. 

evixi ekthesi 1

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69