tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Ποιήτριες και ποιητές από πέντε πόλεις συνέθεσαν με τις φωνές τους μία ποιητική ανθολογία

Μία ιδιαίτερη βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φίλοι της ποίησης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στη Βέροια. Ο λόγος, για την μουσικοποιητική παράσταση Ποιητικό Αναλόγιο στη Βέροια, μία εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα στο καφέ Εκτός Χάρτη και συνδιοργάνωσαν, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, η γκαλερί Παπατζίκου και ο Ποιητικός Πυρήνας.

Ποιήτριες και ποιητές από πέντε πόλεις (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Έδεσσα, Σέρβια και Βέροια), συνέθεσαν με τις φωνές τους μία ποιητική ανθολογία, ενώ, στις μουσικές σελίδες της, τους θεατές ξενάγησαν οι: Φωτεινή Γεωργουδάκη (τραγούδι), Σίσσυ Γεωργοπούλου (φλάουτο) και Γιάννης Γεωργουδάκης (κιθάρα).

Την εκδήλωση παρουσίασε η Ειρήνη Μπουτάρη, η οποία σύστησε στο κοινό τις ποιήτριες, τους ποιητές, τα μέλη της μουσικής συντροφιάς, και συντόνισε τα τέσσερα κεφάλαια της παράστασης, κάθε ένα από τα οποία αποτελούσαν ένα ποιητικό και ένα μουσικό μέρος.

Ποιήματά τους κατ’ αλφαβητική σειρά διάβασαν οι: Γιώργος Δελιόπουλος, Ξανθίππη Ζαχοπούλου, Ειρήνη Ιωαννίδου, Δημήτρης Καπετανάκης, Δήμητρα Κουβάτα, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου, Παύλος Παρασκευαΐδης, Θοδωρής Σαρηγκιόλης και Ολυμπία Τσικαρδάνη, ξεδιπλώνοντας και χρωματίζοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τον ποιητικό τους λόγο στους φίλους της ποίησης.

Το Ποιητικό Αναλόγιο στη Βέροια, διανθίστηκε με την εικαστική παρέμβαση της ζωγράφου Φωτεινής Χαμιδιελή, έργα της οποίας προβάλλονταν καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης συνομιλώντας χαμηλόφωνα με τα ποιήματα και τις μελωδίες της παράστασης.

Η όλη εκδήλωση, πέραν του ότι αποτέλεσε μία ευκαιρία να ανταμώσουνε και πάλι, έπειτα από δύο χρόνια εγκλεισμών, οι φίλοι της ποίησης και να ζήσουνε μία όμορφη βραδιά, λειτούργησε και ως υπενθύμιση στους συμπολίτες μας, ότι δίπλα τους και ανεξάρτητα από κάθε συγκυρία, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν ποίηση και οι οποίοι, μαζί με τους μουσικούς του Ποιητικού Αναλογίου και την εικαστική παρέμβαση της Φωτεινής Χαμιδιελή, το βράδυ του Σαββάτου, κατάφεραν να ζωντανέψουν εικόνες, ιδέες, συναισθήματα, τραγούδια και μουσικές, δημιουργώντας και ξεφυλλίζοντας μία πλούσια και πολυθεματική ποιητική ανθολογία, ένα μαγικό βιβλίο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69