tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ομαδική έκθεση "Στίγματα χαρακτικής" στην γκαλερί Παπατζίκου

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στις 7 το βράδυ, την ομαδική έκθεση με τίτλο: ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ.

Από τις προϊστορικές βραχοχαράξεις και την ιστορική χωρο-χρονολογική εξέλιξη που ακολούθησε η τέχνη της χάραξης, παραμένει ως σήμερα συνυφασμένη με το προνόμιο της γνώσης.

Η χαρακτική, αποτελεί για πολλούς καλλιτέχνες, πεδίο έρευνας, παραγωγής και έκφρασης του εικαστικού τους έργου.

Ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών, ειδικών μεθόδων και τεχνικών διαδικασιών όπως οι χαλκογραφίες, οι χαράξεις σε πλάκες λινόλεουμ ή οι φωτοχαράξεις σε φωτοπολυμερικό υλικό δημιουργούν μια σημαντική τεχνική και δημιουργική βάση αλλά και μια αφετηρία ανάπτυξης των πλαστικών μεθόδων της χαρακτικής Τέχνης.

Οι παραπάνω τεχνικές και μέθοδοι αποτελούν συνάμα εκφραστικά οχήματα για τους καλλιτέχνες που επιλέγουν τη χειρονομία της χάραξης και του ίχνους ως μέσο εικαστικής δημιουργίας, φωτίζοντας και διευρύνοντας τις δυνατότητες της εξειδικευμένης φυσιογνωμίας της έντυπης Τέχνης.

Στην νεοελληνική εικαστική σκηνή, εμβληματικοί δάσκαλοι αλλά και μαθητές τους στη συνέχεια, θεμελίωσαν και καθόρισαν με το έργο τους, τον χαρακτήρα της σύγχρονης ελληνικής χαρακτικής Τέχνης.

Στην έκθεση ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ συμμετέχουν οι: ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΚΟΥΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΠΡΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΟΡΤΑΡΑΚΟΣ, ΧΡΟΝΗΣ ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ, PINO PANDOLFINI, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ.

Η επιλογή των εικαστικών όπως και των έργων στην παρούσα έκθεση, αποτελεί ένα σημαντικό και συμπυκνωμένο δείγμα της σύγχρονης χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα.

Παρουσιάζονται εγχάρακτες δημιουργίες από τρεις γενιές καλλιτεχνών, διαφορετικών σχολών, (ανάμεσά τους και ζωγράφοι) που η χαρακτική Τέχνη εμπίπτει στο πεδίο της εικαστικής τους έρευνας.

Κοινός παρονομαστής μεταξύ των συμμετεχόντων εικαστικών αποτελεί η επαφή και η στενή δημιουργική συνεργασία που ανέπτυξαν με το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, των καλλιτεχνών Pino Pandolfini και Δήμητρας Σιατερλή.

Ώρες λειτουργίας:
ΔΕΥΤ - ΤΕΤ - ΣΑΒ 10:00 - 14:00
ΤΡ - ΠΕΜ - ΠΑΡ 10:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69