Τιμητική εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Πρίγγο και τον Λεωνίδα Αστέρη από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Βεροίας
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Κωνσταντίνος Πρίγγος», στο πλαίσιο των ΛΑ’ Παυλείων, τιμά σε εκδήλωση, που διοργανώνει, τη μνήμη δύο αειμνήστων Αρχόντων Πρωτοψαλτών της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας: του Κωνσταντίνου Πρίγγου (+1964) και του Λεωνίδα Αστέρη (+2024).
Πρόκειται όχι μόνο για δυο σπουδαίους εκφραστές του ύφους και της παράδοσης του Πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού, αλλά και για δύο προσωπικότητες που συνδέθηκαν με τον τόπο μας και την ιστορία του. Ο Κωνσταντίνος Πρίγγος είναι ο μέντορας του Συλλόγου μιας που φέρει το όνομά του, ενώ ο Λεωνίδας Αστέρης υπήρξε εμπνευστής, αρωγός και φίλος του Συλλόγου.
Η εκδήλωση με τίτλο «ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΜΝΗΜΗ» θα πραγματοποιηθεί στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια την Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 19:00. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλειος Μαυράγκανος και ο εκπαιδευτικός κ. Κωσταντίνος Τερψίδης. Η χορωδία του Συλλόγου θα αποδώσει κατάλληλους ύμνους υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιορδάνου Ζερδαλή.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.