Χορωδιακή συνάντηση Μικρασιατών στη Βέροια
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση και τη χορωδιακή τέχνη διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, συνεχίζοντας τη σταθερή του παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Όπως επισημαίνεται, οι χορωδιακές συναντήσεις, όταν δεν συνδέονται με συγκεκριμένες επετειακές ή εορταστικές αφορμές, έχουν διπλό στόχο: αφενός τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής και την ανάδειξη του χορωδιακού τραγουδιού στην τοπική κοινωνία και αφετέρου τη δημιουργική σύγκριση και εξέλιξη των ίδιων των χορωδιών, με σκοπό την επίτευξη υψηλού καλλιτεχνικού αποτελέσματος.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 25 Απριλίου στις 19:00, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ Τζαμί), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τριών χορωδιών. Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας θα υποδεχθεί δύο αξιόλογα σχήματα από τις γειτονικές περιοχές των Γιαννιτσών και της Πτολεμαΐδας, σε μια βραδιά γεμάτη ήχους και μνήμες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια, γνωστά και λιγότερο γνωστά, από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, το Αϊβαλί και η Προποντίδα, αναδεικνύοντας τον πλούτο και τη διαχρονικότητα της μουσικής κληρονομιάς.
Οι διοργανωτές τονίζουν πως η παραδοσιακή μουσική αποτελεί ζωντανό κρίκο που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, διασώζοντας μνήμες και μεταφέροντάς τες στις επόμενες γενιές μέσα από τέτοιες δράσεις.
Το ραντεβού δίνεται το προσεχές Σάββατο, σε μια βραδιά όπου η μουσική θα γίνει φορέας ιστορίας και πολιτισμού.














