tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε πρώτη εκτέλεση ο Ύμνος της Βέροιας σε μορφή εμβατηρίου (βίντεο)

Μεταξύ του μουσικού ρεπερτορίου που εκτέλεσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βέροιας, στη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Αντώνη Σταφυλίδη (δες Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό πραγματοποιήθηκε στην Βέροια), η Ορχήστρα παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση τον Ύμνο της Βέροιας.

Τον Ύμνο έγραψε, σε στίχους και μουσική, ο Βεροιώτης συνθέτης Γιώργος Καλογήρου, ενώ την ενορχήστρωση για μπάντα έκαναν ο Μαέστρος Χρυσοβαλάντης Κυριακίδης και ο Πασχάλης Καρβουνάρης.

Η Φιλαρμονική θα παρουσιάσει και πάλι τον Ύμνο, την 25η Μαρτίου, την ημέρα διεξαγωγής της παρέλασης.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Καλογήρου

Ο Συνθέτης Γιώργος Ι. Καλογήρου γεννήθηκε στη Βέροια της Μακεδονίας και τελειώνοντας το εξατάξιο Γυμνάσιο σπούδασε πιάνο και θεωρητικά της μουσικής.

Ίδρυσε την τοπική εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ την οποία και διηύθυνε επί 25 χρόνια.

Υπηρέτησε στο Δήμο της Βέροιας, ως διευθυντικό στέλεχος, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Για την πολιτιστική και κοινωνική δράση και πρoσφορά του τιμήθηκε από πολλούς  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Με την μουσική και κυρίως με την σύνθεση ασχολείται από μικρό παιδί. Έχει πλούσια δισκογραφική δουλειά. Μουσικά έργα του καθώς και τραγούδια του παρουσιάστηκαν, από το 1965 μέχρι και σήμερα, σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, με μεγάλες ορχήστρες και με την συνεργασία γνωστών μαέστρων όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Τάκης Αθηναίος, ο Μενέλαος Σπάθης και άλλοι.

Τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Ι. Καλογήρου ερμήνευσαν οι: Γιάννης Πάριος, Μαρία Δημητριάδη, Ζωίτσα Κουρούκλη, Σούλα Μπιρμπίλη, Τέρης Χρυσός, Πόπη Αστεριάδη, Τάμυ, Πέτρος Μήλας, Λόλα Τσακίρη, 'Αντζελα Ζήλια, Ελένη Πέτα, Βαγγέλης Μπόντας, Τρίο Βέροια, Ελένη Αναγνώστου και πολλοί άλλοι τραγουδιστές.

Έγραψε μουσική για θεατρικά έργα επαγγελματικών θιάσων.

Στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης συμμετέσχε τρεις χρονιές (ως συνθέτης) με ισάριθμα τραγούδια σε στίχους Μιχάλη Μαρμαρά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69