tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μουσικό παραμύθι

Τα «Μουσικά αβγΑ» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου 2014 με μια ραδιοφωνική συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων!!!

"Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής κάνοντας ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στο κόσμο του παραμυθιού και της θάλασσας παρέα με τα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και τους μικρούς μας φίλους από το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 στις 12 η ώρα στο πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο - European School Radio.

Θα απολαύσουμε μαζί το Μουσικό Παραμύθι, «Κοσμάς ο Ερημίτης», του Δημήτρη Προβάδου σε μουσική του καθηγητή κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Βασίλη Βαλαβάνη, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Ελάτε να γνωρίσουμε τον Κοσμά και την παρέα του και να δούμε βήμα βήμα τις περιπέτειές τους στο βυθό. Ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για τη φιλία!" αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Για την παρουσίαση του παραμυθιού εργάστηκαν οι μαθητές/τριες της ραδιοφωνικής ομάδας «Μουσικά αβγΑ» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με τίτλο «Μαθητικές ΡαδιοΦωνές στο πρώτο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio», το οποίο συντονίζει η κα Σκουμποπούλου Χαρίκλεια σε συνεργασία με την κα Ιωαννίδου Έλσα και τον κ. Βαλαβάνη Βασίλειο και οι μαθητές/τριες του Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων με υπεύθυνες δασκάλες την κα Ελένη Αγγελοπούλου και την κα Ευτυχία Τούλιου, οι οποίοι ασκώντας τη δημιουργική γραφή τους, επέκτειναν και έδωσαν τη δική τους νότα στην ιστορία!

Έτσι, αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που πρεσβεύει το μαθητικό μας ραδιόφωνο: συνεργασία, δημιουργία, έμπνευση.

Συμμετέχουν επίσης στο Μουσικό Παραμύθι η Βεροιώτισσα ηθοποιός, Βιβή Νικοπούλου, ως αφηγήτρια, καθώς και η Πολύμνια Προβάδου στο μουσικό μέρος. Η εκπομπή φιλοξενεί και μια μικρή συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Δημήτρης Προβάδος, τον οποίο και ευχαριστούμε για την άδεια που μας έδωσε να παρουσιάσουμε το παραμύθι στο μαθητικό μας ραδιόφωνο.

Μείνετε συντονισμένοι στο European School Radio http://esradio.mysch.gr.


Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Η Γιορτή της Μουσικής γιορτάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1982 την 21η Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου - με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους .

Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει, ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Συναυλία μουσικών συνόλων

Μη χάσετε αυτήν την Κυριακή 22 - 6 – 2014 στις 5 – 6 το απόγευμα την εκπομπή από τα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής! 
         Στην εκπομπή θα απολαύσετε την τελική συναυλία των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας. 
        Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Μουσικού Σχολείου της Βέροιας. Ήταν ένας μουσικός περίπατος στα μονοπάτια της σύγχρονης ευρωπαϊκής, της λαϊκής και της παραδοσιακής μουσικής. Οι μαθητές και οι καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που συμμετείχαν στην εκδήλωση απέσπασαν τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια από τους παρισταμένους και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
       Μείνετε συντονισμένοι στο European School Radio – το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο (http://esradio.mysch.gr) .

http://www.mousikoveroias.gr/index.php/draseis/mousika-abga/280-synaulia-6-5-2014-stegi
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69