tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Ρεμπέτικη βραδιά από τους Λούστρους στα Παπάκια την Τρίτη

Με ρεμπέτικη βραδιά θα ανοίξει την Τρίτη 13 Ιουλίου η αυλαία του Μουσικού Περίπτερου της ΚΕΠΑ. Το συγκρότημα οι "Λούστροι" θα μας κρατήσουν συντροφιά με ρεμπέτικη μουσική, στα Παπάκια.

Το συγκρότημα

“Και ποιό θα είναι το όνομα του σχήματος;” Αναρωτήθηκαν οι μουσικοί και φίλοι που όλο το καλοκαίρι του 2018 εργαζόταν κάθε εβδομάδα με μεράκι να ετοιμάσουν μια μουσική παράσταση.

Προτάθηκαν πολλές ονομασίες. Μία από αυτές φάνηκε να αντιπροσωπεύει το σύνολο των μουσικών. Το άκουσμά της δεν παραπέμπει σε προσδοκίες υψηλές. Σε θεϊκούς ήχους ή μεταφυσικές ανησυχίες “τεράτων” της μουσικής ή άλλης διανόησης. Παραπέμπει σε απλή, ειλικρινή, δημιουργική εργασία, με μεράκι και χωρίς πολλές αξιώσεις για  πομπώδη αισθητικά αποτελέσματα που χρήζουν ειδικής ανάλυσης.

Παραπέμπει στην ομορφιά του απλού που πηγάζει από την χαρά της δημιουργίας και της ανασύνθεσης των μουσικών καταβολών του κάθε μέλους αυτού του μουσικού συνόλου ξεχωριστά. Ανεξαρτήτως χρονοχώρου και χωρίς ορίζοντες.

Έτσι γεννήθηκαν “ΟΙ ΛΟΥΣΤΡΟΙ” τον Μάιο του 2018. Από τότε δίνουν μουσικές παραστάσεις και παράγουν μουσικά βίντεο.

Το ρεπερτόριο με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό καλύπτει πολλούς χώρους και χρόνους. Παραδοσιακή μουσική από Ελλάδα και Ανατολία, ρεμπέτικα, έντεχνα αλλά και μουσική του κόσμου κοινωνούνται στο κοινό με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το τραγούδι συνήθως χορωδιακό και μερικές φορές δίγλωσσο (Ελληνικά - Τούρκικα) ταξιδεύει από την Πόλη του Μπατζιανού, στην Αθήνα του Ξαρχάκου και του Χατζιδάκι, τον Πόντο, τον Πειραιά του Μάρκου έως την Θεσσαλονίκη των “Λούστρων” στις μέρες μας.

Λεωνίδας Κυρίδης - Κόντρα μπάσο
Gorkem Saoulis - Τραγούδι - κανονάκι
Γιάννης Σαούλης - Τραγούδι - Μπουζούκι
Δημήτρης Αραμπατζής - Ακορντεόν
Γιώργος Βαρτσάκης - Τραγούδι - κιθάρα

ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
Έναρξη: 21:00
Παπάκια - Βέροια

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69