tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πολυφωνική πανδαισία το 9ο Φεστιβάλ Χορωδιών Νάουσας

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Μουσικό Σωματείο "Ωδείο Ναούσης" σε συνεργασία με τον Δήμο Η.Π. Νάουσας το 9ο Φεστιβάλ Χορωδιών Νάουσας το διήμερο 16 & 17 Οκτωβρίου 2021. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο "Χρήστος Λαναράς" - ΕΡΙΑ τηρώντας τις υπουργικές αποφάσεις - οδηγίες και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα κατά της νόσησης από covid-19.

Ο πρόεδρος του Μουσικού Σωματείου κ. Κωνσταντίνος Λούκας αναφέρθηκε στην πολυετή ιστορία του "Ωδείου Ναούσης". Ως απόρροια των καταστατικών στόχων του σωματείου, ο κ. Λούκας παρουσίασε πως η νέα διοίκηση επιθυμεί και εργάζεται για:

  • Ενίσχυση και προαγωγή του χορωδιακού τραγουδιού.
  • Προώθηση της μοναδικής μαντολινάτας στον ευρύτερο χώρο της Β. Ελλάδας.
  • Διάνθιση του χορωδιακού τραγουδιού με την ορχήστρα σύγχρονου και έντεχνου ρεπερτορίου.
  • Ίδρυση τμήματος δραματικής τέχνης βασισμένου σε επαγγελματικά και σύγχρονα πρότυπα λειτουργίας.

Επιπλέον, με μεγάλη περηφάνια ανακοίνωσε πως το "Ωδείο Ναούσης" είναι ο πρώτος φορέας στην πόλη που αποκτά με δικούς του πόρους, έναν υπερσύγχρονο αυτόματο απινιδωτή. Ενώ με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια και την υγεία στις πρόβες και εκδηλώσεις του Ωδείου, προγραμματίζεται εκπαίδευση των μελών σε πρώτες βοήθειες και την χρήση του απινιδωτή. Τέλος, η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε και προβαίνει σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας σε πρώτη φάση το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Νάουσας.

odeio naousas apinidotis

Ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λούκας και η αντιπρόεδρος του σωματείου κα. Γεωργία Γυρούση παρουσιάζουν τον αυτόματο απινιδωτή. Φωτογραφία: Κώστας Παναγιωτίδης

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κος. Νικόλας Καρανικόλας, οι αντιδήμαρχοι κα. Δώρα Μπαλτατζίδου, κος Γεώργιος Τριανταφύλλου και κος Δημήτης Θανασούλης. Στο πρόβλημα της καταλληλότητας του χώρου όπου γίνονταν πρόβες, από κοινού ανταποκρίθηκαν άμεσα και δρομολογούν παρεμβάσεις που θα λύσουν το θέμα. Επίσης, ο σχεδιασμός για την χορωδιακή χρονιά ολοκληρώνεται και θα παρουσιαστεί σύντομα.
Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, ο πρώην δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Ειδική βράβευση και απονομή τιμητικής πλακέτας έγινε στην εκλιπούσα Κλεοπάτρα Ζιορδίνη. Η Κλεοπάτρα Ζιορδίνη υπήρξε άξιο και αγαπητό μέλος της μουσικής κοινώτητας του "Ωδείου Ναούσης" και προσέφερε τα μέγιστα στον τομέα της μουσικής παιδείας. Την βράβευση και τις τιμές παρέλαβε η κόρη της κα. Σοφία Στάμκου.

Το Σάββατο 16/10 μουσικό πρόγραμμα παρουσίασαν οι: Μικτή Χορωδία "Ηχώ Βερόης" Βέροιας, Χορωδία Συλλόγου Φιλόμουσων Πρώτης Σερρών "Η Πρόοδος", Μικτή Χορωδία Πύργου, Μικτή Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας και η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του "Ωδείου Ναούσης".

H Μικτή Χορωδία "Ηχώ Βερόης" Βέροιας στο 9ο Φεστιβάλ Χορωδιών Νάουσας

 

Η Χορωδία Συλλόγου Φιλόμουσων Πρώτης Σερρών "Η Πρόοδος" στο 9ο Φεστιβάλ Χορωδιών Νάουσας

 

H Μικτή Χορωδία Πύργου στο 9ο Φεστιβάλ Χορωδιών Νάουσας

 

H Μικτή Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας στο 9ο Φεστιβάλ Χορωδιών Νάουσας

 

H Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του "Ωδείου Ναούσης" στο 9ο Φεστιβάλ Χορωδιών Νάουσας

 

Την δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, Κυριακή 17/10, το φιλόμουσο κοινό παρακολούθησε την συναυλία του γυναικείου πολυφωνικού συγκροτήματος "Stringless". Οι "Stringless" απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές και σχόλια για την μουσική τους παράσταση. Στο τέλος άφησαν ένα "δωράκι" καθώς ερμήνευσαν το τοπικό παραδοσιακό άσμα "Μακρυνίτσα" ως τιμή για την ένθερμη φιλοξενία τους στη Νάουσα.

Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα Stringless παρουσίασε στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Χορωδιών Νάουσας το παραδοσιακό τραγούδι Μακρυνίτσα.

 

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συναυλία του πολυφωνικού συγκροτήματος Stringless στην σελίδα facebook του Μουσικού Σωματείου "Ωδείο Ναούσης".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69