tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συναυλία για ιερό σκοπό!

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» θα πραγματοποιήσει συναυλία στο τοπικό γήπεδο με τους τραγουδιστές Νίκο Κουρκούλη και η Κέλλυ Κελεκίδου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί για κοινωνικό σκοπό. Όλα τα έσοδά της θα διατεθούν για την αποπεράτωση της νέας δομής που θα φιλοξενήσει παιδιά με ειδικές ανάγκες, στην Πατρίδα. Πρόκειται για το δεύτερο «σπίτι» των Παιδιών της Άνοιξης που βρίσκεται στην φάση της κατασκευής.

Για τον σκοπό της συναυλίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ημαθίας μίλησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Όπως είπε η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ημαθίας οι εργασίες στο νέο κτίριο βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Αυτή την περίοδο συνεργεία ασχολούνται με ηλεκτρολογικά και υδραυλικά δίκτυα, θα ακολουθήσει το σοβάτισμα και η τοποθέτηση κουφωμάτων με στόχο έως το Πάσχα να είναι έτοιμο. «Ο κόσμος είναι δίπλα μας. Δεν πιστεύαμε ότι τόσο γρήγορα το κτίριο θα φθάσει σε αυτό το επίπεδο. Μας δίνει δύναμη ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τα παιδιά μας. Επόμενο βήμα μας θα είναι η δημιουργία Στέγης Φιλοξενίας, στην δομή της Αλεξάνδρειας» τόνισε η κ. Σαρκατζή. 

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 670.000 ευρώ αλλά με τις ανατιμήσεις που έφερε η αύξηση των τιμολογίων σε καύσιμα και ενέργεια, θα φθάσει 900.000 ευρώ. 

Η ανάγκη για την δημιουργία νέας δομής γεννήθηκε από το γεγονός ότι η δομή της Αλεξάνδρειας δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα παιδιά που καταθέτουν αιτήσεις. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 50 παιδιά. Με την δημιουργία της δομής στην Πατρίδα, βρουν λύση άλλα τόσα παιδιά που σήμερα μένουν στο σπίτι ενώ παράλληλα, τα παιδιά της Βέροιας που ήταν αναγκασμένα να κάνουν καθημερινά το δρομολόγιο έως την Αλεξάνδρεια και να χάνουν ωφέλιμο χρόνο στις μετακινήσεις, θα φιλοξενηθούν στην δομή της Πατρίδας.

«Στόχος του συλλόγου μας είναι να βοηθάει κοινωνικά» σχολίασε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας Αντώνης Καγκελίδης και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις 6ημερες εκδηλώσεις μας πηγαίνουν σε κοινωνικά σκοπό. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε φορείς που χρειάζονται στήριξη. Η πολιτεία είναι απούσα».

Ο κ. Καγκελίδης αναφέρθηκε και σε σχόλια που ακούστηκαν με αφορμή τον ορισμό της εκδήλωσης στις 7 Σεπτεμβρίου. «Σχολιάστηκε ότι χαλάμε τις εκδηλώσεις άλλων. Εμείς είδαμε πότε έβαλαν τις εκδηλώσεις τους οι φορείς και διαλέξαμε μια ελεύθερη ημερομηνία» σημείωσε ενώ η κ. Σαρκατζή είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες, αναφερόμενη στον σκοπό της εκδήλωσης.

Το βίντεο της συνέντευξης

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69