tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Γεράσιμος, ο μελίρρυτος ποταμός της υμνογραφίας» στη Νάουσα

Το βράδυ της Κυριακής, 19ης Νοεμβρίου, στο κατάμεστο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο: «Γεράσιμος, ο μελίρρυτος ποταμός της υμνογραφίας», αφιερωμένη στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Γραμματέας της Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Στην εκδήλωση λόγου και μέλους που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επικείμενης θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου παρουσιάστηκε μία επιλογή από το περίφημο μουσικό έργο του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα «Θεογεννήτωρ Μαρία», που περιλαμβάνει μελοποιημένους ύμνους του Οσίου Γερασίμου προς την Παναγία, με την επένδυση μίας σειράς κειμένων του Αρχιμ. Αρσενίου Χαλδαιόπουλου που φώτισαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του νεοφανούς Αγίου.

Τα μουσικά κομμάτια απέδωσε η Σχολική Χορωδία Βεροίας και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου, ενώ στα αναλόγια διάβασαν τα κείμενα ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Γεράσιμος Μπεκές.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, παρουσίασε την νέα έκδοση της Μητροπόλεως που περιλαμβάνει την ασματική ακολουθία της μνήμης του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, την οποία συνέγραψε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βεροίας και Ιδιαίτερος Γραμματέας του Μητροπολίτη, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Στυλιανός Μακρής, Δρ. Θεολογίας.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης προσέφερε το αναμνηστικό της αγιοκατατάξεως του Οσίου Γερασίμου στη μουσικό Ελένη Αναγνώστου, η οποία είχε την ευθύνη της διδασκαλίας και διεύθυνσης των χορωδιών και πάντοτε μετέχει ενεργά στις δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69