«Οι Μούσες της Μίεζας» και οι Όρνιθες της Αριστοφανικής σκηνής στη Νάουσα από μαθητές Δημοτικών Σχολείων
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Το 1ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας συμμετείχαν στην εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας "Θεατρικές Γιορτές Άνοιξης 2026" την Τετάρτη 20 Μαΐου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Έρια Νάουσας, αντί για το αρχαίο θέατρο Μίεζας ως αρχικά προγραμματισμένο.
Η Β’ τάξη του 1ου Δημοτικού Νάουσας παρουσίασε την παράσταση «Οι Μούσες της Μίεζας συναντούν τον Αριστοτέλη και τον Αλέξανδρο» σε σκηνοθεσία-διδασκαλία και κείμενο της θεατρολόγου κ. Κατερίνας Τόμτση στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρικής Αγωγής, με τη βοήθεια στις πρόβες και στα κοστούμια της δασκάλας τάξης κ. Ράνιας Δημητράκη. Ο συνδυασμός των Μουσών και των δύο σημαντικών ανδρών τιμούσε την ιστορία του χώρου με τη δράση να ζωντανεύει μέσα από έναν τόνο μυσταγωγικό και ποιητικό.

Η Δ’ τάξη του 8ου Δημοτικού Νάουσας παρουσίασε απόσπασμα από τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη και συμμετείχαν με χαρά σε μια όμορφη γιορτή θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης. Οι μικροί πρωταγωνιστές με φαντασία, ζωντάνια και ενθουσιασμό μας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, στον κόσμο της αρχαίας κωμωδίας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αθανασίας Ραφαήλ και Κατερίνας Τόμτση.














