tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: Σχολείο σκηνοθεσίας και φέτος το καλοκαίρι

Την πραγματοποίηση του 2ου Σχολείου Σκηνοθεσίας για το καλοκαίρι του 2021, αποφάσισε η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Στο 2ο Σχολείο θα λειτουργήσουν δύο κύκλοι με έμφαση σε δύο κεντρικά ζητήματα: στην μέθοδο εργασίας και στον κώδικα δεοντολογίας.

Οι μαθητές του πρώτου κύκλου (οι νέοι μαθητές) θα διδαχτούν τις βασικές αρχές και τη μέθοδο εργασίας των δασκάλων τους, βιωματικά εργαστήρια υποκριτικής, θα πάρουν μέρος στα masterclasses και θα παρακολουθήσουν προβολές παραστάσεων από κοινού με τους μαθητές του δευτέρου κύκλου. Επίσης θα συνεργαστούν με τους μαθητές του δεύτερου κύκλου ώστε να συμμετέχουν ως ηθοποιοί στις παραστάσεις που θα σκηνοθετήσουν.

Οι μαθητές του δευτέρου κύκλου (οι μαθητές του 1ου Σχολείου Σκηνοθεσίας) θα συνεχίσουν τη δουλειά τους σε πρακτική βάση με τους δάσκαλους - σκηνοθέτες, που τους δίδαξαν στο 1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας. Στόχος τους θα είναι η δημιουργία παραστάσεων σύντομης διαρκείας, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα παρουσιαστούν στις γειτονιές της Βέροιας, της Νάουσας, σε αρχαιολογικούς χώρους, στο φράγμα του Αλιάκμονα αλλά και σε περιοχές εκτός του αστικού κέντρου.

Πρόθεση του ΔΗΠΕΘΕ είναι όχι μόνο η έρευνα των νέων μορφών της τέχνης του θεάτρου αλλά και επικοινωνία τους με το κοινό. Μέλημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας είναι το Σχολείο Σκηνοθεσίας να θεσμοθετηθεί, ώστε κάθε καλοκαίρι η Ημαθία να γίνεται τόπος συνάντησης, εξερεύνησης και ζύμωσης της εξέλιξης της θεατρικής τέχνης.

Η χρονική διάρκεια του 2ου Σχολείου Σκηνοθεσίας προγραμματίζεται από 29 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι συμμετέχοντες θα είναι συνολικά 50 νέοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί (20 μαθητές του πρώτου κύκλου και 30 μαθητές του δεύτερου κύκλου)από την Ελλάδα και την Κύπρο, στους οποίους θα παρέχετε δωρεάν εκπαίδευση, διαμονή και μετακίνηση στους χώρους διεξαγωγής των μαθημάτων.

Οι χώροι μαθημάτων θα είναι :

  • Νυμφαίο της Μίεζας και Αρχαίο Θέατρο - Γυμνάσιο
  • Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας
  • Φράγμα Αλιάκμονα
  • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας
  • Αποθήκες ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Ως χώρος διαμονής των μαθητών ορίζεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο Νάουσσας, που ευγενικά παραχωρήθηκε από το Δήμο Νάουσας για δεύτερη χρονιά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69