tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

access ban20

Όλα έτοιμα για το 2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας

Όλα έτοιμα είναι για την πραγματοποίηση του 2ου Σχολείου Σκηνοθεσίας από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

«Στόχος μας είναι να καθιερωθεί» σχολίασε ο πρόεδρος Δημήτρης Πυρινός, στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε εν όψει της έναρξης των μαθημάτων.

«Ο δήμος Νάουσας θα είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Τέτοιες δράσεις αναβαθμίζουν την περιοχή μας» πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου.

Την παρουσίαση του φετινού προγράμματος έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Τόνισε ότι το σχολείο σκηνοθεσίας μπορεί να προσφέρει στον χώρο δημιουργούς που μπορούν να παράξουν έργο και δίνει την δυνατότητα στο ΔΗΠΕΘΕ να δοκιμάσει μέσα από κάποιες φόρμες πώς μπορεί να υπάρξει το θέατρο μέσα στην πόλη.

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη τύπου

Στο 2ο Σχολείο θα λειτουργήσουν δύο κύκλοι με έμφαση σε δύο κεντρικά ζητήματα: στην μέθοδο εργασίας και στον κώδικα δεοντολογίας.

Οι μαθητές του πρώτου κύκλου (οι νέοι μαθητές) θα διδαχτούν τις βασικές αρχές και τη μέθοδο εργασίας των δασκάλων τους, βιωματικά εργαστήρια υποκριτικής, θα πάρουν μέρος στα masterclasses και θα παρακολουθήσουν προβολές παραστάσεων από κοινού με τους μαθητές του δευτέρου κύκλου. Επίσης θα συνεργαστούν με τους μαθητές του δεύτερου κύκλου ώστε να συμμετέχουν ως ηθοποιοί στις παραστάσεις που θα σκηνοθετήσουν.

Οι μαθητές του δευτέρου κύκλου (οι μαθητές του 1ου Σχολείου Σκηνοθεσίας) θα συνεχίσουν τη δουλειά τους σε πρακτική βάση με τους δάσκαλους - σκηνοθέτες, που τους δίδαξαν στο 1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας. Στόχος τους θα είναι η δημιουργία παραστάσεων σύντομης διαρκείας, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα παρουσιαστούν στις γειτονιές της Βέροιας, της Νάουσας, σε αρχαιολογικούς χώρους, στο φράγμα του Αλιάκμονα αλλά και σε περιοχές εκτός του αστικού κέντρου.

Πρόθεση του ΔΗΠΕΘΕ είναι όχι μόνο η έρευνα των νέων μορφών της τέχνης του θεάτρου αλλά και επικοινωνία τους με το κοινό. Μέλημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας είναι το Σχολείο Σκηνοθεσίας να θεσμοθετηθεί, ώστε κάθε καλοκαίρι η Ημαθία να γίνεται τόπος συνάντησης, εξερεύνησης και ζύμωσης της εξέλιξης της θεατρικής τέχνης.

Οι συμμετέχοντες θα είναι συνολικά 50 νέοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί (20 μαθητές του πρώτου κύκλου και 30 μαθητές του δεύτερου κύκλου)από την Ελλάδα και την Κύπρο, στους οποίους θα παρέχετε δωρεάν εκπαίδευση, διαμονή και μετακίνηση στους χώρους διεξαγωγής των μαθημάτων.

Οι χώροι μαθημάτων θα είναι :

  • Νυμφαίο της Μίεζας και Αρχαίο Θέατρο - Γυμνάσιο
  • Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας
  • Φράγμα Αλιάκμονα
  • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας
  • Αποθήκες ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Ως χώρος διαμονής των μαθητών ορίζεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο Νάουσσας, που ευγενικά παραχωρήθηκε από το Δήμο Νάουσας για δεύτερη χρονιά.

Ποιοι θα διδάξουν: Γιάννης Λεοντάρης, Δημήτρης Καραντζάς, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Τάρλοου, Γεωργία Μαυραγάννη, Γιώργος Νανούρης.
Masterclasses: Βασίλης Μυριανθόπουλος, Σάββας Πατσαλίδης, Αμαλία Κοντογιάννη, Ομάδα «Εν Δυνάμει», κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία - Ελένη Δημοπούλου και Ελένη Ευθυμίου, Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Εργαστήριο Υποκριτικής: Κώστας Φιλίππογλου

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

sidiropoulos

studio 69