vorgia ban2023

Koronas ban

kalas2023

tsakiridis ban july21

ena animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

protonio ban egraf

ΚΟΥΚΟΥΤΕΓΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 didactica

access ban20

Online σεμινάρια και εργαστήρια του προγράμματος Tale of X Cities

Ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών - φορέων - πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή. Το “TALE OF X CITIES υλοποιήθηκε ήδη για πρώτη χρονιά το 2021 μετά από πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX.gr| Creative Arts Management, σε συνεργασία με πάνω από 20 φορείς από πόλεις της Βορείου Ελλάδας, μέσα σε αυτές και τη Βέροια.

Το Tale of X Cities αποσκοπεί στην διαμόρφωση καινοτόμων πρακτικών για τη συλλογική ευημερία, που επιτυγχάνεται μέσω του αυτοπροσδιορισμού της κοινότητας, της χειραφέτησης, της ενδυνάμωσης και της αλληλεγγύης. Σε αυτό το πλαίσιο, η τέχνη και η δημιουργικότητα λειτουργούν ως βασικοί παράγοντες για τον οραματισμό εναλλακτικών στρατηγικών για την τοπική ανάπτυξη. Πρόκειται για μία διαδικασία που διαμορφώνεται με την ενεργό συμβολή του καλλιτέχνη ως καταλύτη και του πολίτη ως συν-παραγωγού.

Το Tale of X Cities περιλαμβάνει σεμινάρια και εργαστήρια που υλοποιούνται στο διαδίκτυο (μέσω ZOOM), και ένα τελικό υβριδικό Φεστιβάλ, μια γιορτή που παρουσιάζει τα έργα των συμμετεχόντων και δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων. Επιπλέον δράσεις που επιμελείται το Goethe-Institut Thessaloniki προς ενίσχυση του προγράμματος υλοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς (συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών, training φορέων, συνεργασίες με γειτονικές χώρες).

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα σεμινάρια και εργαστήρια του Tale of X Cities είναι ανοιχτά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων, που ζουν σε πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Στηρίζονται στη φιλοσοφία της άτυπης εκπαίδευσης και της βιωματικής και συνεργατικής μάθησης.

Στα σεμινάρια, ειδικοί από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, θέατρο, δημοσιογραφία, βίντεο, φωτογραφία, podcast), ανάμεσά τους οι Μιμή Ντενίση (ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, μεταφράστρια και παραγωγός) και Σώτη Τριαντάφυλλου (συγγραφέας, αρθρογράφος, ιστορικός), εισάγουν τους συμμετέχοντες στην τέχνη της αφήγησης ιστοριών με διαφορετικά εκφραστικά μέσα.

Στα εργαστήρια που ακολουθούν, οι συμμετέχοντες καλούνται να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, χρησιμοποιώντας τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες. Καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία έργων, στην υλοποίηση των οποίων έχουν την στενή καθοδήγηση της επιμελητικής/καλλιτεχνικής ομάδας του προγράμματος και προσκεκλημένων ειδικών, καθώς και την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων. Ήδη το 2021, τα εργαστήρια οδήγησαν στη δημιουργία έργων —βίντεο, φωτογραφίες, podcast, εγκαταστάσεις και performances— που είναι διαθέσιμα εδώ.

Τα σεμινάρια/εργαστήρια πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης (ZOOM), δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινότητας ανθρώπων από πολλές διαφορετικές πόλεις. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος δημιουργείται μία βιβλιοθήκη με τα σεμινάρια και σχετικό υλικό αναφοράς, διαθέσιμο στους συμμετέχοντες και άλλους ενδιαφερόμενους.

Λεπτομέρειες Συμμετοχής

Σημαντικές Ημερομηνίες:

— Σεμινάρια: 27 Απριλίου - 8 Ιουνίου

— Εργαστήρια παραγωγής έργων: 15 Ιουνίου - 30 Ιουλίου

— Ολοκλήρωση παραγωγής έργων: Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

— Τελικό φεστιβάλ: Οκτώβριος (η τελική ημερομηνία θα καθοριστεί σύντομα)

Ημέρες και ώρες συναντήσεων εργαστηρίων:

— Σεμινάρια: κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30

— Εργαστήρια παραγωγής έργων: οι συναντήσεις καθορίζονται με βάση τον αριθμό των προτάσεων. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες και οι συναντήσεις διαμορφώνονται αναλόγως, σε ομάδες ή/και όλοι οι συμμετέχοντες μαζί.

— Ο αριθμός των εργαστηρίων και οι ώρες μπορεί να τροποποιηθούν, με κοινή απόφαση κατά τη διάρκεια του προγράμματος, για να εξυπηρετηθούν ανάγκες των συμμετεχόντων.

— Το εργαστήριο υλοποιείται διαδικτυακά μέσω zoom. Δεν απαιτείται εγγραφή στην εφαρμογή. Δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες και υποστήριξη στους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξοικειωθούν με την χρήση της εφαρμογής.

— Δεν απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για την παραγωγή των έργων.

— Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

— Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις, και δεν υπάρχει κανένας ηλικιακός ή άλλος περιορισμός.

Η φόρμα υποβολής ενδιαφέροντος συμμετοχής είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://www.x-cities.net/participationform.html

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το Tale of X Cities ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX. Υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή των συνεργαζόμενων φορέων.

Οργάνωση-Υλοποίηση- Συντονισμός

Goethe-Institut Thessaloniki

๏ ArtBOX

๏ Εταίροι του προγράμματος (https://www.x-cities.net/partners.html)

Γενική Διεύθυνση

Beate Koehler (Διευθύντρια, Goethe-Institut Thessaloniki)

Γενικός Συντονισμός

Άρης Καλόγηρος (Συντονιστής Πολιτιστικού Τμήματος, Goethe-Institut Thessaloniki)

Κεντρική ιδέα, Καλλιτεχνική Διεύθυνση

ArtBOX.gr (Χρήστος Σαββίδης, Λυδία Χατζηιακώβου)

 

Υπεύθυνη Εργαστηρίων

Έλλη Χρυσίδου (εικαστικός)

Οπτική επικοινωνία

Γιώργος Παπαλεξάνδρου

Υπεύθυνη Social Media

Παλμύρα Γιαννακίδου

Σεμινάρια

Αντώνης Βαλληνδράς, Κινηματογραφιστής - Εισαγωγή στην Κινούμενη Εικόνα

Αννίτα Μορδεχάι, Δημοσιογράφος - Συμβουλές για μία Συνέντευξη

Μιμή Ντενίση, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, μεταφράστρια και παραγωγός - Πώς Κάνω την Ιστορία, Ιστορίες. Η διαδικασία μεταφοράς ιστορικών γεγονότων στην τέχνη.

Σώτη Τριανταφύλλου, Συγγραφέας - Λέγοντας ιστορίες - Do’s & Dont’s

Στέφανος Τσακίρης, Φωτογράφος - Εισαγωγή στην Φωτογραφία

Φοίβη Φρονίστα, Δημοσιογράφος - Εισαγωγή στο Podcast

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/90511-smarteching-butcher-voucher

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

kyriazis

methodos orizontio

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69