tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η αλήθεια για το θεατράκι της Ραχιάς

Ο Διονύσης Καρολίδης, Πρόεδρος του Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Βέροιας, σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“Πριν από αρκετές ημέρες δημοσιεύτηκε, με υπογραφή Δημ.Κουμ., σε γνωστό blog της πόλης μας άρθρο με τίτλο «ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ», που αφορούσε το θεατράκι της Ραχιάς. Η αντίδρασή μας ήτανε άμεση και στείλαμε άμεσα το παρακάτω κείμενο το οποίο δεν δημοσιεύτηκε ποτέ  (κάποιοι αντιλαμβάνονται με το δικό τους τρόπο τη δημοσιογραφία). Παραθέτουμε λοιπόν το κείμενο προς γνώση και πλήρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού της πόλης μας.

Αγαπητέ Δημ. Κουμ., προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους θα ήθελα να σου πω κάποια γεγονότα τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζεις εάν πραγματικά ενδιαφερόσουν και παρακολουθούσες τα πολιτιστικά δρώμενα της Βέροιας γενικότερα και όχι ειδικά ενός Συλλόγου.

Το Θεατράκι της Ραχιάς λοιπόν, ανήκει στην ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας και σε αυτό στεγάζεται και λειτουργεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ραχιάς.

Όταν εγκαινιάστηκε ήταν μια απλή αίθουσα χωρίς κανέναν εξοπλισμό. Τον Αύγουστο του 2007 ο διευθυντής της τότε ΔΕΤΟΠΟΚΑ κύριος Γιάννης Καμπούρης, με την παρότρυνση του Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Βέροιας και διότι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δεν λειτουργούσε, προσπάθησε να εξοπλίσει τον χώρο και να τον κάνει κατάλληλο για λειτουργία. Τοποθέτησε λοιπόν κουρτίνες, αυλαία, κουίντες, προβολείς, κονσόλα ήχου κ.λπ. και έτσι το έκανε έναν αξιοπρεπή χώρο εκδηλώσεων.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Βέροιας, σε συνεργασία με την ΔΕΤΟΠΟΚΑ και τον Σύλλογο Ράχης, παρουσίασαν, για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο χώρο, θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα τού αδελφοποιημένου με τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»  συλλόγου ΧΑΛΚΑΝΟΡΑ ΙΔΑΛΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, το γνωστό έργο του Μολιέρου «ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ».(Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών δεν υπήρχε τότε).

Από τότε, πάντα σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ και τον Σύλλογο της Ραχιάς, ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» χρησιμοποιεί το θεατράκι για τις πρόβες αλλά και για παραστάσεις της θεατρικής του ομάδας, όπως και για συναυλίες της χορωδίας του συλλόγου. Σε μία από αυτές τις συναυλίες της Χορωδίας ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» είχε προσκαλέσει και τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών που είχε δημιουργηθεί. Ως εκπρόσωπος του Ομίλου είχε έρθει ο σημερινός πρόεδρος του , ο οποίος και «ανακάλυψε» τον «κρυμμένο θησαυρό». Φυσικά από τότε πέρασαν πάνω από τρία χρόνια για να μπορέσει να φιλοξενήσει ως «οικοδεσπότης» μια εκδήλωση και να «καμαρώνει» για την «ανακάλυψή του».

Ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» πάντως σταμάτησε να κάνει εκδηλώσεις εκεί διότι ο χώρος δεν κατάφερε να πάρει άδεια λειτουργίας και έτσι η διοίκηση της ΚΕΠΑ απαγόρεψε την οργάνωση εκδηλώσεων.

Τώρα, ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών από πού και με ποιανού ευθύνη πήρε άδεια για να διοργανώσει εκδήλωση στο συγκεκριμένο χώρο, και να προγραμματίσει μάλιστα και άλλες, είναι άξιο απορίας.

Πιστεύω, φίλε Δημ. Κουμ., ότι δεν ανέφερες όλα αυτά τα γεγονότα στο κείμενο σου επειδή δεν ήξερες και όχι επίτηδες.

Πάντως «Κάλλιο αργά ... παρά ποτέ» για την αποκατάσταση της αλήθειας!!!”

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69