tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Ομάδα Θεάτρου Εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ Βέροιας θα ανεβάσει την παράσταση «Η Φαύστα…μετά τον Μποστ»

Η Ομάδα Θεάτρου Εκπαιδευτικών από το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας εδώ και δυο χρόνια, υπερπηδώντας τα εμπόδια της πανδημίας covid-19, προετοιμάζει την παράσταση «Η Φαύστα…μετά τον Μποστ».

Στην πορεία της αυτή  και με την εξωστρέφεια που τη διακρίνει συνεργάστηκε με τον πολιτιστικό, εξωραϊστικό σύλλογο Εργοχωρίου για να μοιραστεί τη χαρά και τις αγωνίες της δημιουργίας.

Η θεατρική ομάδα  όμως δε σταμάτησε εκεί. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συναισθανόμενη ότι μία ερασιτεχνική δράση μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, θέλησε να αφιερώσει την παράσταση στον σύλλογο κοινωνικής παρέμβασης  «Έρασμος». Γνωρίζοντας την δυναμική ιστορία του συλλόγου  και τη στήριξη που προσφέρει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποφάσισε να συνδράμει στην ενίσχυσή του.

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, ώρα 8.00 μ.μ.  στο Χώρο Τεχνών.

Η παράσταση βασίζεται στην γνωστή ιλαροτραγωδία του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) «Φαύστα ή η απωλεσθείς κόρη».

Έργο υπερρεαλιστικό, υπερβατικό και άχρονο, σε πρωτότυπη ρίμα (δεκαπεντασύλλαβος), με ένα συμφυρμό πομπωδών, καθαρευουσιάνικων, λαϊκών και ξένων  εκφράσεων   (χαρακτηριστικός τρόπος γραφής του συγγραφέα), πρόκληση για τον θίασο που εκφέρει τον λόγο του Μποστ. Το έργο στοχεύει στον μικροαστό Έλληνα, στον καθωσπρεπισμό, την ημιμάθεια  και την ξενομανία ενώ με τις επίκαιρες αναφορές του ανασκαλεύει παθογένειες του σήμερα αλλά και παθογένειες από τις οποίες δεν απαλλαγήκαμε ποτέ.

Μαζί με όλα αυτά όμως την παράσταση διατρέχει ένα «σκηνικό παιχνίδι» που μας θυμίζει ότι η ζωή μπορεί να’ ναι και γιορτή, να’ ναι και πανηγύρι.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69