Τμήμα ποντιακής διαλέκτου στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Το τμήμα ποντιακής διαλέκτου,της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, ξεκίνησε να επαναλειτουργεί και τα σεμινάρια διαλέκτου θα ξεκινήσουν και φέτος την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 με στόχο τη διάδοση της ποντιακής διαλέκτου, ώστε αυτή να γίνει κτήμα και των νέων γενεών.

Μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, επιστήμονες, συνταξιούχοι και γενικά άτομα κάθε ηλικίας θα καθίσουν στα θρανία της λέσχης, για να γνωρίσουν όχι μόνο την ποντιακή διάλεκτο αλλά και τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, τα ήθη και έθιμα των Ποντίων, την μαγειρική της ποντιακής κουζίνας καθώς και τον τρόπο παρασκευής ποντιακών εδεσμάτων με ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο.

Το τμήμα θα λειτουργεί Παρασκευές και από ώρες 9μμ-10.30μμ με ετήσιο συνολικό κόστος 50€ και με υπεύθυνη διδασκαλίας την πιστοποιημένη καθηγήτρια ποντιακής διαλέκτου, Αναστασία Μαχαιρίδου (Φιλόλογο - Γλωσσολόγο - Πανεπιστημιακή Εκπαιδεύτρια Ποντιακής Διαλέκτου).

Για εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Λέσχης, Κυριακή – Πέμπτη, ώρες, 5μμ-9μμ (2331072060) και στο τηλ. 6983503676.