Ρεσιτάλ κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νάουσας

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» διοργανώνει, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας μουσικής, ρεσιτάλ κιθάρας με τον Αναστάση Σιδέρη, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 8μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών της Εστίας Μουσών "Κων. Μπασιακούλης". Θα ερμηνεύσει έργα των συνθετών: J. S. Bach, L. Brouwer, J. Dowland, J. K. Mertz, J. Turina.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΟ Αναστάσης Σιδέρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον Κώστα Μακρυγιαννάκη στο Δ.Ω.Θ. σε ηλικία 14 ετών. Το 2008 εισήχθη στο Κ.Ω.Θ, στην τάξη του Θάνου Μήτσαλα, απ' όπου το 2015 απέκτησε Πτυχίο (Άριστα 10). Είναι πτυχιούχος Αρμονίας από την τάξη της Μαρίας Γεωργιάδου, όπως επίσης και πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. 

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα masterclasses στο πλαίσιο της ενεργής συμμετοχής του σε κιθαριστικά φεστιβάλ (φεστιβάλ Βόλου, Νάξου, Δούμπεια σεμινάρια, κ.α.). Έχει δώσει πλήθος ρεσιτάλ, τόσο με σόλο ρεπερτόριο, όσο και με κιθαριστικά σύνολα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας.

Σήμερα, είναι τελειόφοιτος στην τάξη Διπλώματος του Θάνου Μήτσαλα και δραστηριοποιείται ως καθηγητής κιθάρας.