Στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία το κιθαριστικό σύνολο «Παράλλαξη» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με υπεύθυνο καθηγητή κιθάρας τον κ. Βασίλη Βαλαβάνη. Η συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, στην Αθουσα "Β. Πυρσινέλλας" συμμετείχαν επτά Σύνολα /Ορχήστρες Κιθάρας από έξι διαφορετικές πόλεις της χώρας μας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, όπως και στις αντίστοιχες τέσσερις προηγούμενες, ήταν το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Δήμος Ζίτσας.

Η ορχήστρα κιθαριστών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας «Παράλλαξη» σε διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή κιθάρας Βασίλη Βαλαβάνη, ιδρύθηκε το 2015 από τον ίδιο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Βέροιας καθώς επίσης σε αρκετές συναντήσεις συνόλων και ορχηστρών κιθάρας που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βέροια. Φέτος εμπλουτίστηκε και με φλάουτο και κλαρινέτα και δοκιμάζει τις δυνατότητές της και σε άλλες πόλεις με πρώτο σταθμό τα Γιάννενα στις 25-1-20.