Οι Αλεξανδρινές Φωνές στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιών-Ορχηστρών

 

Οι εκδηλώσεις του 2015 για τις Χορωδίες Αλεξάνδρειας ξεκινούν με τις Αλεξανδρινές Φωνές στη Θεσσαλονίκη, να συμμετέχουν στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιών-Ορχηστρών, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ και ώρα18:00 με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, ο οποίος ιδρύθηκε το 2000 από μία ομάδα καθηγητών Μουσικής με στόχο τη διάδοση της ορχηστρικής και χορωδιακής μουσικής μέσω φεστιβάλ, συναυλιών και σεμιναρίων. Έχει οργανώσει Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Ορχηστρών και Χορωδιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις, όπως και το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών, Ορχηστρών, πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης, τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και το Κέντρο Πολιτισμού της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Τις Αλεξανδρινές Φωνές, όπως πάντα, διευθύνει η Ελένη Θεοδωρίδου, ο Κώστας Παντελίδης συνοδεύει στο πιάνο, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γρηγόρης Σαββόπουλος.