Την παράσταση "Έχουμι βαφτίσια" θα ανεβάσει στη Νάουσα η θεατρική ομάδα της «Παλιουφιρμένης»

"Έχουμι βαφτίσια" είναι ο τίτλος της νέας παράστασης της θεατρικής ομάδας της «Παλιουφιρμένης». Πρόκειται για την τέταρτη αυτόνομη θεατρική παρουσία της ομάδας στην πόλη μας. Η αρχή έγινε το 2012 με την «ΠΑΛΙΟΥΦΙΡΜΕΝΗ», ακολούθησε «ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΝΑΝΑΣ» το 2014 και δυο χρόνια αργότερα το έργο «ΒΓΑΛΤΑ ΚΙ ΕΡΧΟΥΜΙ». Τώρα σειρά παίρνει η νέα Ναουσαίικη κωμωδία του Θωμά Νόλκα με τίτλο «ΕΧΟΥΜΙ ΒΑΦΤΙΣΙΑ».

Όπως προδίδει ο τίτλος, το έργο καταπιάνεται με όλα εκείνα τα αναρίθμητα τραγελαφικά περιστατικά, που ακόμη και σήμερα ταλανίζουν πολλές ελληνικές οικογένειες. Είναι μια αυτοτελής ιστορία, που εκτός από ομηρικούς καυγάδες μεταξύ συμπεθέρων, κεραυνοβόλους έρωτες και πολλές άλλες ανατροπές, καταγράφει παράλληλα την παράδοση του τόπου μας σχετικά με την ονοματοδοσία των μωρών και άλλα «αντέτχια» που συνηθίζονταν σε μια παλιότερη και αλησμόνητη εποχή. Και αυτό το έργο ασφαλώς είναι γραμμένο στην ντοπιολαλιά μας με όλη τη μουσικότητα που την διακρίνει.

Οι πρόβες της ομάδας είναι εντατικές ώστε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου όλα να ‘ναι έτοιμα! Θα δοθούν συνολικά πέντε παραστάσεις, σε κείμενα και σκηνοθεσία Θωμά Νόλκα, στο Δημοτικό μας Θέατρο στις 2, 3, 6, 9 και 10 Νοεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης την 20:30. Τα εισιτήρια θα είναι αριθμημένα και θα κοστίζουν 5 ευρώ. Η προπώληση θα αρχίσει to Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και θα γίνεται καθημερινά τις ώρες 10:00-12:00 και 18:00-20:00 στο CITY Espresso Bar (Ζαφειράκη 11).

Η αλήθεια είναι ότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι. Αν λοιπόν νοιώθετε την ανάγκη για λίγο γέλιο στην καθημερινότητά σας, η «Παλιουφιρμένη» υπόσχεται πολύ. Θα είναι επίσης άλλη μια ευκαιρία οι παλαιότεροι να θυμηθούν και οι νεότεροι να μάθουν πώς ήταν η πόλη μας και οι άνθρωποί της σε μια άλλη, παλιότερη εποχή…