tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί βιολογική ντομάτα το χειμώνα;

Επιμέλεια Μαρία Ανθοπούλου Κελεσίδου 

Όταν αναφερόμαστε στα βιολογικά προϊόντα, ο νους μας αυτόματα πηγαίνει στα αγνά προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται φυσικά. 

Εύλογα λοιπόν κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί. Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί στην αγορά βιολογική ντομάτα πχ, όταν βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο. 

Αρχικά να τονίσουμε πως από τη στιγμή που το προϊόν είναι πιστοποιημένο, δεν έχετε να φοβάστε κάτι όσον αφορά στην αυθεντικότητα και την ποιότητα του. 

Το ότι κυκλοφορούν στην αγορά βιολογικές ντομάτες το χειμώνα, οφείλεται στο ότι πιθανόν να αποτελούν προϊόν θερμοκηπίου ή κάποια εισαγωγή από τρίτη χώρα. 

Και αυτές όμως, ακόμα και εάν είναι θερμοκηπίου, είναι βιολογικές, αφού δεν περιέχουν χημικά λιπάσματα και έχουν καλλιεργηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του ευρωπαϊκού κανονισμού.   

Η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι πιθανόν να μην είναι τόσο εύγευστες, όσο τα φυσικά προϊόντα που ωριμάζουν στην εποχή τους. Οι κανόνες που διέπουν την οργανική γεωργία, δεν απαγορεύουν την καλλιέργεια σε θερμοκήπια.

Μεγάλη μερίδα καταναλωτών, ισχυρίζεται πως λογικό θα ήταν από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε οργανικά προϊόντα, αυτά να είναι μόνο εποχιακά και να προέρχονται καθαρά και μόνον από τη μητέρα φύση, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, ακόμα και στο αθώο θα λέγαμε θέμα του θερμοκηπίου.

Εμείς θα σας προτείναμε να προτιμάτε τα εποχιακά προϊόντα και μάλιστα από Έλληνα βιοκαλλιεργητή. Από την άλλη πάλι, δεν είναι κακό να υπάρχει πλουραλισμός και επάρκεια αγαθών όλες τις εποχές του χρόνου.

Πηγή: www.organiclife.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69