tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στο Ινστιτούτο Αισθητικής Charm

  

Της Ρωξάνης Σιούλα, Αισθητικός

Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Όλο και πιο δημοφιλής γίνεται η χρήση συστημάτων λέιζερ προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανεπιθύμητες τρίχες από διάφορες περιοχές του προσώπου και του σώματος.

Αφορά γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να απαλλαγούν ή και να αραιώσουν την τριχοφυΐα από σημεία του προσώπου και του σώματος, όπου αυτή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα.

Η αποτρίχωση με λέιζερ προσφέρει οριστική, ασφαλή και γρήγορη λύση.

Τα συστήματα λέιζερ που διατίθενται σήμερα για αποτρίχωση με τα αντίστοιχα μήκη κύματος είναι τα εξής:

Alexandrite(αλεξανδρίτης) laser 755 nm

diode (δυοδικό)laser 800-810nm,

ruby laser 694nm

Nd:YAG laser 1064nm καθώς και

σύστημα πολωμένου φωτός (δεν είναι laser) στα IPL 590-1200 nm

Σε συγκριτική μελέτη των αποτελεσμάτων μεταξύ των διαφόρων λέιζερ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής εταιρείας (JEADV Jan 2006 vol 20 NoI, p.9-19), τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είχε ο αλεξανδρίτης και το δυοδικό λέιζερ.

Θα αναφερθώ στην αποτρίχωση με δυοδικό λέιζερ διότι είναι το λέιζερ που χρησιμοποιώ στο ινστιτούτο  και έχω εμπειρία.

Για την οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας απαιτούνται κατά μέσο όρο 6 – 8  επισκέψεις με μεσοδιάστημα 30 ημερών μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να γίνεται η ανά 40ήμερο επανάληψη της θεραπείας για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

48 ώρες πριν την εφαρμογή της πρώτης θεραπείας ξυρίζεται η περιοχή του σώματος που θα αποτριχωθεί. Δεν απαιτείται ξύρισμα για αποτρίχωση στο πρόσωπο αλλά κόψιμο των τριχών που είναι μακριές και σκούρες.

Ο πόνος γενικά είναι ανάλογος ή ηπιότερος της αποτρίχωσης με κερί. Μετά την εφαρμογή σταματάει η ανάπτυξη των τριχών, οι ρίζες των οποίων «πέφτουν» μέσα σε 15 περίπου ημέρες και η περιοχή παραμένει άτριχη. Περίπου 40 ημέρες μετά ξεκινάει η επανέκφυση των τριχών και τότε πρέπει να επαναληφθεί η θεραπεία, καθώς είναι πιο «ευαίσθητη» η τρίχα (αναγενής φάση) στο λέιζερ.

Περιοχή που απαιτείται προσοχή ή δεν ενδείκνυται το λέιζερ αλλά ίσως η ηλεκτρόλυση είναι η λύση για μεμονωμένες μεγάλες τρίχες, είναι ο λαιμός καθώς σε αυτή την περιοχή μπορεί να ενεργοποιηθεί το χνούδι.

Περιοχές που εφαρμόζεται με επιτυχία το λέιζερ είναι το μουστάκι, το πρόσωπο ,το μπικίνι, οι μασχάλες, τα χέρια, τα πόδια, η κοιλιά, η πλάτη και γενικά όλο το σώμα.

Παλαιότερα η αποτρίχωση με λέιζερ ήταν πολύ ακριβή και παραμένει μία μέθοδος που κοστίζει, αλλά δεν είναι απαγορευτική και σίγουρα τα αποτελέσματα αποζημιώνουν.

Στο ινστιτούτο αισθητικής charm μπορείτε να πραγματοποιήσετε συνεδρίες laser αποτρίχωση: μπικίνι από 80€ στα 40€, γάμπες από 90€ στα 50€, μασχάλες από 50€ στα 20€ και ανδρική πλάτη από 90€ στα 50€.

Ινστιτούτο Αισθητικής Charm
Ρωξάνη Σιούλα, Αισθητικός
Τηλ. 2332024111

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69