BANNER ME POS 987x100px

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ηρώου και παρακείμενων πεζοδρομίων στην Αλεξάνδρεια

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ηρώου και των παρακείμενων πεζοδρομίων, στη πόλη της Αλεξάνδρειας. Οι εργασίες ανάπλασης αφορούν:

21-10-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Εγκρίθηκε η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Επισκοπή…

Εγκρίθηκε η άδεια για την  ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, συνολικού προϋπολογισμού 502.429,20 ευρώ.

21-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας, την Παρασκευή 25/10/2024 και ώρα 10:00, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

21-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Με κέφι και καλό κρασί το παραδοσιακό καζάνι του 'Κοινού Τόπου' στη Νάουσα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και διάχυτο κέφι πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό καζάνι της Δημοτικής Παράταξης «Κοινός Τόπος», η οποία ηγείται του δήμου Νάουσας, το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου στο Κτήμα Διαμαντάκου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μέλη και φίλοι της παράταξης, όπως...

21-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Η αναγκαιότητα άμεσης αντίδρασης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας Προς την Πολιτική Γραμματία του ΣΥΡΙΖΑ : Αν σας καταγγείλει ένα μέλος ότι ένα στέλεχος είπε: Το ΝΑΤΟ είναι ιερή αμυντική συμμαχία Το χουντικό σύνθημα Πατρίς  ,Θρησκεία ,Οικογένεια εκφράζει τον πατριωτισμό

21-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς Ημαθίας στη Βέροια: Ανοιχτή παρουσίαση θέσεων

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του 1ου συνεδρίου της, η Νέα Αριστερά Ημαθίας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στη Βέροια, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Παπαγάλος» (Ανοίξεως 104).

18-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Την Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Την κόρη της εμβληματικής προσωπικότητας του Τσε Γκεβάρα, Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, το μεσημέρι της 18ης Οκτωβρίου 2024.

18-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας - Τι θα συζητήσει

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, την 23η του μηνός Οκτωβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

18-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Αλεξάνδρεια: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συναντήσεων του Συμπαραστάτη του Δημότη

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επισκέψεων και συναντήσεων σε υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας που ξεκίνησε από τις αρχές Αυγούστου ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας Σίμος Τάμογλου. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις του Δήμου...

18-10-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δήμος Βέροιας: Πρόταση χρηματοδότησης για στρατηγική προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και διαχείριση κινδύνων

Πρόταση για την χρηματοδότηση ανάπτυξης στρατηγικής προσαρμογής του στην κλιματική αλλαγή υπέβαλε ο Δήμος Βέροιας. Πρόκειται για μία αναγκαία μελέτη, η οποία περιλαμβάνει αξιολόγηση πολλαπλών κινδύνων που σχετίζεται με το κλίμα θα βοηθήσει τον Δήμο να εντοπίσει και να αναλύσει...

18-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το «Babybox» το νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της…

Το «Babybox», το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ως στόχο τη στήριξη της μητρότητας και των νέων οικογενειών, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου από την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

17-10-2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κλειστές όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας την Παρασκευή

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των Υπηρεσιών του, σε όλες τις Δημοτικές ενότητες, όπως και τα ΚΕΠ όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, λόγω της από τον νόμο προβλεπόμενης αργίας για την...

17-10-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το 5ο δίμηνο του 2024, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, την 30η Oκτωβρίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 62).

17-10-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δήμος Βέροιας: Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για εξοπλισμό αντιμετώπισης φυσικών κινδύνων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε η πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των ικανοτήτων παρακολούθησης, πρόληψης και ανταπόκρισης έναντι φυσικών κινδύνων Δήμου Βέροιας» στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021- 2027».

17-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 112η Επέτειο Απελευθέρωσης της Νάουσας

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις για την 112η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Νάουσας από τον τουρκικό ζυγό.

17-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Κουτσογιάννης: "Τιμούμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικά"

Με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Νάουσας, ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης έκανε την εξής δήλωση:

17-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Νάουσας για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο

Η Δημοτική Αρχή Νάουσας θα πραγματοποιήσει δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024,την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος.

16-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

ΠΕΔΚΜ: Αυτοδιοικητική Μεταρρύθμιση, οικονομικά και προσλήψεις προσωπικού στους δήμους, στο επίκεντρο της…

Την ανάγκη να προχωρήσει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, με τους δήμους στο επίκεντρο του νέου συστήματος διακυβέρνησης που θα δίνει έμφαση στην αποκέντρωση ευθυνών, πόρων κι αρμοδιοτήτων, τόνισε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος...

16-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Υπεράσπιση Τσίπρα και της κυβερνητικής θητείας απέναντι στην παραπληροφόρηση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας εξέδωσε ψήφισμα που αναδεικνύει τη μοναδική θέση του κόμματος υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή της χώρας. Τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση, αμφισβήτησε το κατεστημένο της διαφθοράς και της...

16-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κουτσογιάννης: Η απόφαση αργίας είναι λανθασμένη και πολιτικά υποκινούμενη

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για το ξενοδοχείο Βέρμιο, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης σχολίασε την απόφαση που τον έθεσε σε αργία, επιμένοντας ότι πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση. Ο κ. Κουτσογιάννης υποστήριξε πως πίσω από αυτή την κίνηση κρύβονται...

16-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Να δοθεί ένα τέλος στο λάθος του 2023

Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας Μετά την μομφή και την έκπτωση του προέδρου ξεκίνησε μία επίθεση απονομιμοποίησης της απόφασης της Κ.Ε ,με ακραία ,υβριστικά συνθήματα  ,από  κουκουλοφόρους  μέχρι και πραξικοπηματίες!!!!Και όλα αυτά με τις ευλογίες του Αμερικανόφερτου. Αυτός «πρώτος τον λίθο βαλέτω»...

16-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα για την απελευθέρωση της Βέροιας

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια για τον εορτασμό της επετείου από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

16-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Νέο κεφάλαιο για το Ξενοδοχείο Βέρμιο: Στον Δήμο Νάουσας και προς αξιοποίηση το…

Σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν το εμβληματικό ξενοδοχείο Βέρμιο στον Άγιο Νικόλαο.

16-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Τσαβδαρίδης: "Εμείς οι Ημαθιώτες, με υπερηφάνεια μνημονεύουμε τους ήρωες προγόνους μας"

Με αφορμή την επέτειο απαλευθέρωσης των πόλεων της Ημαθίας, ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε την εξής δήλωση: "Σήμερα η Βέροια, αύριο η Νάουσα και μεθαύριο η Αλεξάνδρεια, γιορτάζουν τα 112 χρόνια της απελευθέρωσής τους από τον Οθωμανικό ζυγό.

16-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Βασίλης Κοτίδης: "Κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας της Βέροιας, η απελευθέρωση από τους…

Με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Βέροιας από τους Τούρκους, ο βουλευτής Βασίλης Κοτίδης έκανε την εξής δήλωση: "Η Βέροια, 16 Οκτωβρίου, γιορτάζει μια από τις κορυφαίες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας, την απελευθέρωση από τον βάρβαρο τουρκικό ζυγό μετά από...

16-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Επίτιμη Δημότης Βέροιας ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 112η επέτειο της απελευθέρωσης της Βέροιας από τον τουρκικό ζυγό.

16-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Κυρίζογλου: «Σκοπιμότητα και όχι νομιμότητα η απόφαση αργίας του Δημάρχου Νάουσας»

Έγγραφη καταγγελία σε βάρος του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Ιωάννη Σάββα και κάθε άλλου υπεύθυνου υπέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.theopinion.gr .

15-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της 112ης Επετείου Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της 112ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξάνδρειας (στις 18 Οκτωβρίου 1912) από τον τουρκικό ζυγό, το οποίο έχει ως εξής:

14-10-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Έγκριση Ισολογισμού Δήμου Βέροιας για το 2022: Έσοδα, Έξοδα και Κριτική για Καθυστερήσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ενέκρινε τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης του έτους 2022 κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης. Την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων ανέλαβαν ο ορκωτός λογιστής Νικόλαος Κατσίδης και ο αντιδήμαρχος Κώστας Βασιλειάδης. Η οικονομική εικόνα του...

14-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Μεσημεριανές θα γίνουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, ο πρόεδρος του σώματος, Μιχαηλίδης, ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή που αφορά τις συνεδριάσεις.

14-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Βέροιας: Ερωτήματα για Αιολικούς Σταθμούς, Αμίαντο, Καταπατημένες Εκτάσεις και…

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η διαδικασία λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, για το τελευταίο δίμηνο. Στην συνεδρίαση, κατατέθηκαν τέσσερα ερωτήματα.

14-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Περιφέρεια: Εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων σε Νάουσα, Αλεξάνδρεια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει τους Δήμους με μηχανήματα για την ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας τους, για τη θωράκισή τους έναντι των φυσικών κινδύνων και της κλιματικής αλλαγής.

14-10-2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αμετάκλητη η απόφαση για Κασσελάκη

Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη είναι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

14-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Νικητής ο Ανδρουλάκης - Τα αποτελέσματα β΄γύρου στην Ημαθία

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Στην Ημαθία οι κάλπες έκλεισαν και άρχισε η καταμέτρηση. Η τελική συμμετοχή στην χώρα, έφτασε τις 214.000.

13-10-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

Μισή ώρα παράταση στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ θα δοθεί μισή ώρα παράταση στην ψηφοφορία για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ και οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:30. Μέχρι τις 17:30 είχαν ψηφίσει 181.657 φίλοι και μέλη.

13-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Απόφαση για αποκλεισμό Κασσελάκη από τις εκλογές

Με καθαρή πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. Η σημερινή συνεδρίαση συγκέντρωσε 151 μέλη της Επιτροπής, γεγονός που διασφάλισε την απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη...

12-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Η παράταξη "ΕΝΑ ΜΑΖΙ" καταγγέλλει τον Δήμαρχο Νάουσας για αδιαφάνεια και την απόκρυψη…

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η δημοτική παράταξη Νάουσας  "ΕΝΑ ΜΑΖΙ"  για την στάσης του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη, και της παράταξής του, αναφορικά με την αδιαφάνεια στη δημοσιοποίηση της απόφασης για την επιβολή της διοικητικής αργίας του. Η παράταξη Καρανικόλα κατηγορεί τον...

12-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Ο Στέλιος Δάγγας και η Βασιλική Δανιηλίδου αναπληρωτές Δημάρχου στη Νάουσα

 Σε μία έντονα φορτισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, εξελέγη ο Στέλιος Δάγγας ως αναπληρωτής δημάρχου, μετά την υποχρεωτική απομάκρυνση από τα καθήκοντά του του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη. Ο κ. Κουτσογιάννης τέθηκε σε διοικητική αργία λόγω απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης...

11-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

19η Γιορτή Πίτας στην Αλεξάνδρεια: Παράδοση, δημιουργία και γεύση σε έναν θεσμό

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ετοιμάζεται να υποδεχτεί μία από τις  αναμενόμενες εκδηλώσεις της χρονιάς, την 19η Γιορτή Πίτας, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 19:00 στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει...

11-10-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Νέο καδοπλυντήριο στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νάουσας

Ενδυναμώνεται σημαντικά ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Νάουσας, καθώς παρελήφθη το νέο όχημα – υπερκατασκευή - Καδοπλυντήριο, προϋπολογισμού 222.580 ευρώ.

11-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Τι θα συζητήσει

Συνεδριάζει την Δευτέρα 14-10-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Έγκριση ή μη ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης Δήμου Βέροιας, διαχειριστικής περιόδου 2022

10-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Μπαρτζώκας: Δικαίωση όλων των προσπαθειών η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη χθεσινή ανακοίνωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κας Αγαπηδάκη, για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, εξέφρασε ο Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας. Xαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως την απόλυτη δικαίωση των προσπαθειών, των αιτημάτων και των...

10-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Θα προσφύγει στο ΣτΕ ο Νίκος Κουτσογιάννης

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Νάουσας κ Νίκος Κουτσογιάννης  στο ethnos.gr και στον δημοσιογράφο κ. Ρωμανό Κοντογιαννίδη για τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης να τον θέσει σε αργία.

10-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Όχι στα ανεξέλεγκτα πλαστικά απορρίμματα φυτοφαρμάκων στους δρόμους και σε κοινόχρηστους…

Σοβαρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος έστειλε ο Δήμος Αλεξάνδρειας, καλώντας τους δημότες να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μείωση της ρύπανσης από ανεξέλεγκτα απορρίμματα, και κυρίως από πλαστικά συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Με μια ανακοίνωση που υπογραμμίζει τον κίνδυνο για...

10-10-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τσαβδαρίδης: Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια

Σχολιάζοντας την εξαγγελία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη για ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

10-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Με προοπτική...σύνθεσης

Γράφει ο Κώστας Γεωργιάδης Η πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ είναι πια παρελθόν, δίνοντας τροφή για σκέψη για την επόμενη μέρα και το μέλλον του κινήματος.. Από τη μία έχουμε ένα ..φαβορί δεδομένου και του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής. Τον...

10-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Νάουσας

Ανακοινώθηκαν από τον δήμο Νάουσας οι εκδηλώσεις για την 112η Επέτειο Απελευθέρωσης της Νάουσας από τον τουρκικό ζυγό (17 Οκτωβρίου 2024), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

10-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Την Παρασκευή ο ορισμός αναπληρωτή δημάρχου στη Νάουσα

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος.

10-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η oδός Δημητρίου Βλάχου στη Νάουσα

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία από το πρωί της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου, προς χρήση από πεζούς και οχήματα η Οδός Δημητρίου Βλάχου (Πρώην Δημαρχίας) στη Νάουσα.

09-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Μπαρτζώκας: Στόχος να αποκτήσουμε καλύτερη, αποδοτικότερη και πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Στην Ολομέλεια της Βουλής και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, τοποθετήθηκε χθες ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας.

09-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκατάσταση συστήματος εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων άρδευσης στην Δ/Ε…

Ξεκινά η υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης εγκαταστάσεων άρδευσης των δικτύων Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας» συνολικού ποσού 2.174.960,00 ευρώ.

09-10-2024 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Καρανικόλας: "Από τις πιο σκοτεινές ημέρες στην ιστορία του Δήμου Νάουσας"

Η δημοτική παράταξη "ΕΝΑ ΜΑΖΙ" του πρώην δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την τρέχουσα κατάσταση ως μία από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία του Δήμου Νάουσας. Επικεντρώνονται στις νομικές περιπέτειες του δημάρχου Κουτσογιάννη, επικρίνει έντονα τη συμπεριφορά...

08-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Το πρόγραμμα εορτασμού της Απελευθέρωσης στην Βέροια

Την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμος Βέροιας θα γιορτάσει την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο 12-10-2024:Ώρα 18:15: Πάρκο Αγίων Αναργύρων· Τελετή Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Τοπικών Αγωνιστών Μακεδονικού Αγώνα περιόδου 1904-1908

08-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Τσαβδαρίδης: Ευεργετικό για την οικονομική στήριξη και τη θεσμική αναμόρφωση της Αυτοδιοίκησης το…

Για ένα ιδιαίτερα σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο στηρίζει ακόμη περισσότερο οικονομικά την Αυτοδιοίκηση και αναμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ενώ παράλληλα θέτει για πρώτη φορά ρητούς κανόνες για την οργάνωση, τη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των...

08-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Προς όσους στήριξαν το 2023 Κασσελάκη

Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας Θέλω από την αρχή να διαχωρίσω τους ταλιμπάν , χούλιγκαν ,τρολ που ακολουθούν τον έκπτωτο πρόεδρο από αυτούς που εναπόθεσαν κάποια ελπίδα μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ το 2023 , και τον εμπιστεύτηκαν ότι θα μπορούσε να...

08-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε αργία ο Δήμαρχος Νάουσας - Για απόφαση "σκάνδαλο" μιλά ο Νίκος Κουτσογιάννης

Σε αργία έθεσε το δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Νάουσας. Σε δήλωσή του μιλά για «παράνομη» και «ηθικά απαράδεκτη» απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας...

08-10-2024 ΝΑΟΥΣΑ

ΝΑΟΥΣΑ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στα Ελευθέρια της Βέροιας

Η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας ανακοίνωσε ότι ο Υφυπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Γκιουλέκας θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024. Οι εκδηλώσεις αυτές σηματοδοτούν τη συμπλήρωση 112 ετών...

08-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων στην Καλλιθέα Βέροιας: Παράπονα και προτάσεις για την καθημερινότητα

Η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας διοργάνωσε πρόσφατα ανοιχτή συνέλευση κατοίκων στην περιοχή της Καλλιθέας, με τη συμμετοχή κατοίκων από τις συνοικίες Παπάγου, Καλλιθέα, Πασακιόσκι και Λαδομύλους. Στη συνέλευση, οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απόψεις, να καταθέσουν προτάσεις, αλλά και...

08-10-2024 ΒΕΡΟΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Τους άξονες πολιτικής για δημογραφικό και στεγαστικό παρουσίασε σήμερα η υπουργός Σ. Ζαχαράκη

Τους άξονες πολιτικής του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της ΚΕΔΕ η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

07-10-2024 ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη Βέροια για τους λαούς της Μέσης Ανατολής

Αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, η Κομματική Οργάνωση Ημαθίας του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής και ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας στις 7:30 το απόγευμα, με σκοπό...

07-10-2024 ΗΜΑΘΙΑ

ΗΜΑΘΙΑ

e-EFKA: 18 οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους μισθωτούς

Με λίγα κλίκς μέσω 18 ηλεκτρονικών υπηρεσιών μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται οι μισθωτοί ασφαλισμένοι χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο στις ατελείωτες ουρές μπροστά στα γκισέ και με τα αλλεπάλληλα πηγαινε-έλα για ένα έγγραφο, εικόνες που χαρακτήριζαν πριν από λίγα χρόνια τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Σήμερα, με 107 στο σύνολο ηλεκτρονικές εφαρμογές για τους ασφαλισμένους, από τις οποίες 18 στην υπηρεσία των μισθωτών, η εξυπηρέτηση γίνεται εξ αποστάσεως και χωρίς καμία ταλαιπωρία. Ειδικά για την κατηγορία των μισθωτών που δεσμεύονται χρονικά από το ωράριο εργασίας τους, η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση, χωρίς την ανάγκη μετάβασης υπήρξε επιτακτική, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο . Ας δούμε όμως τις επιλογές που τους δίνονται μέχρι στιγμής με λίγα «κλικς»:

1) Ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης / κλείσιμο ραντεβού
Για όσες συναλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, παρέχεται η δυνατότητα του προγραμματισμού ραντεβού στα φυσικά υποκαταστήματα του φορέα. Το κλείσιμο του ραντεβού γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, προσφέροντας στους ασφαλισμένους καλύτερη εξυπηρέτηση, καθώς αποφεύγουν πολύωρες αναμονές και συνωστισμό στις μονάδες του e-ΕΦΚΑ. Οι συναλλασσόμενοι με απλά βήματα επιλέγουν το υποκατάστημα και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού

2) Ηλεκτρονική Αίτηση Χορήγησης Επιδόματος Μητρότητας.
Το αίτημα για χορήγηση του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας υποβάλλεται από την ασφαλισμένη έως οκτώ (8) μήνες από την ημερομηνία του τοκετού

3)Καταγγελία Εργαζόμενου - Δήλωση Απασχόλησης
Απευθύνεται στους εργαζόμενους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν ασφαλιστεί ή δεν έχουν ασφαλιστεί ορθά από τον εργοδότη τους και επιθυμούν να διεκδικήσουν την ασφαλιστική τακτοποίησή τους

4) Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας έμμεσου μέλους
Η υπηρεσία αυτή παρέχει τη δυνατότητα της διαδικτυακής απογραφής έμμεσου μέλους, σύνδεσής του με τον άμεσα ασφαλισμένο και αυτόματης ενημέρωσης του μητρώου ασφαλισμένων. Ως άμεσο αποτέλεσμα η χορηγηθείσα στο άμεσο μέλος ασφαλιστική ικανότητα χορηγείται και στο έμμεσο μέλος

5) Ηλεκτρονική Αίτηση Επιδόματος Ασθένειας
Πρόκειται για μία σημαντική υπηρεσία, καθώς πλέον, μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, ο θεράπων ιατρός βεβαιώνει την ανικανότητα, λόγω ασθένειας του ασφαλισμένου, προς εργασία. Ο ασφαλισμένος, χωρίς καμία ταλαιπωρία ή αναμονή με χρήση των προσωπικών του κωδικών TAXISnet και εντός προθεσμίας οκτώ μηνών από την ημερομηνία αναγγελίας της ασθένειας, υποβάλλει τη σχετική αίτησή του ηλεκτρονικά χωρίς ταλαιπωρία και άσκοπες μετακινήσεις. Το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2021 υποβλήθηκαν 21.064 ηλεκτρονικές αιτήσεις

6) Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πληρωμής Εξόδων Κηδείας
Η ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία έθεσε τέλος στην ταλαιπωρία των συγγενών των θανόντων και σε μία από τις βασικές παθογένειες του συστήματος παροχών και ασφάλισης στη χώρα που αφορούσε την έγκαιρη πληρωμή των εξόδων κηδείας. Πλέον, σε περίπτωση θανάτου μισθωτού ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του φορέα, ο επιμεληθείς για την τελετή (κηδείας-ταφής ή αποτέφρωσης) υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση αποζημίωσης για έξοδα κηδείας. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας επιτρέπει την πληρωμή εντός 15 ημερών των εξόδων κηδείας, διαδικασία που απαιτούσε μήνες ή και χρόνια, για να ολοκληρωθεί, μέχρι πρότινος. Στην εν λόγω ηλεκτρονική υπηρεσία πρόκειται να ενταχθούν σύντομα και οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων, πλην των μισθωτών, που είναι ήδη ενταγμένοι.

7) Βεβαίωση προϋπηρεσίας
Οι μισθωτοί ασφαλισμένοι μπορούν πλέον άμεσα να λάβουν ηλεκτρονική βεβαίωση προϋπηρεσίας, για να την χρησιμοποιήσουν σε υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν σε κάποια από τις οργανικές μονάδες του φορέα

8) Έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλειας Ασθενείας
Η υπηρεσία αυτή παρέχει πλέον ηλεκτρονικά τη δωρεάν κάρτα που προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία και επείγοντα περιστατικά κατά την προσωρινή διαμονή του ασφαλισμένου σε μία από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας. Η άμεση χορήγηση «απεγκλωβίζει» ασφαλισμένους που χρειάζεται να μεταβούν μη προγραμματισμένα σε κάποια από τις ανωτέρω χώρες της Ε.Ε. Ενδεικτικό της χρησιμότητάς της είναι ότι με την ΕΚΑΑ ταξίδεψαν στο εξωτερικό 345.829 ασφαλισμένοι του Φορέα το 2022

9)Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης
Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, υποστηρίζεται η δυνατότητα άντλησης των ατομικών στοιχείων ασφάλισης απευθείας από τους ίδιους ασφαλισμένους, έτσι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στα ατομικά τους στοιχεία ασφάλισης από τη μισθωτή τους εργασία (ασφάλιση τ. ΙΚΑ). Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία αυτά συνθέτουν την ασφαλιστική ιστορία του κάθε ασφαλισμένου, μέσω της οποίας θεμελιώνονται τα δικαιώματα για τη χορήγηση παροχών

10) Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας

Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και στους μισθωτούς ασφαλισμένους, την αυτόματη λήψη αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, χωρίς περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες και αναμονή. Κάθε δίμηνο περισσότεροι από 500.000 κάνουν χρήση αυτής της υπηρεσίας

11) Βεβαίωση Απογραφής
Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ (μισθωτοί, μη μισθωτοί, έμμεσα ασφαλισμένοι) και μπορούν να λάβουν άμεσα την εν λόγω βεβαίωση, αποφεύγοντας την προσέλευση και το συνωστισμό στις οργανικές του μονάδες.

12) Ατομικά Στοιχεία
Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας Ατομικά Στοιχεία, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τον IBAN. Η ενημέρωση του Μητρώου Ασφαλισμένων μέσω της παραπάνω διαδικασίας, γίνεται σε πραγματικό χρόνο

13) Ασφαλιστική Ικανότητα
Κάθε μισθωτός, μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μπορεί να ελέγξει άμεσα το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πάροχοι υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, κτλ).

14) Αιτήσεις Κατασκηνώσεων 2023
Αφορά στην υποβολή αιτήσεων για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2023 που αφορά στα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ

15) Ηλεκτρονική υπηρεσία Μάθε πού Ανήκεις
Με την εφαρμογή αυτή ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να εντοπίσει ηλεκτρονικά, έγκυρα και εύκολα την αρμόδια Τοπική Διεύθυνση στην οποία ανήκει και στην οποία πρέπει να απευθυνθεί βάσει Ταχυδρομικού Κώδικα ή Διεύθυνσης

16) Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ασφαλισμένου του τ.ΤΑΥΤΕΚΩ περ. 1/1/17–31/1/20
Πρόκειται για ειδική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από τραπεζοϋπαλλήλους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για τον κλάδο ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, που τους παρακρατήθηκαν από τους εργοδότες τους (Τραπεζικά Ιδρύματα) την περίοδο από 01.01.2017 έως 31.01.2020

17) Μετάβαση στο ΤΕΚΑ από την επικουρική ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ
Δυνατότητα υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο, αίτησης για αλλαγή φορέα επικουρικής ασφάλισης και να υπαγωγής για τον κλάδο της επικούρησης στο ΤΕΚΑ

18) Αναλυτικό – Συνοπτικό Ιστορικό Ασφάλισης
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την ασφαλιστική τους εικόνα και τη διαχρονική πορεία της ασφάλισής τους ανά τέως Φορέα (με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία που διαθέτουν τα συστήματα των τέως Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης