tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης

Με αφορμή την φετινή επέτειο απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που αγωνίστηκαν κι έπεσαν ηρωικά για την απελευθέρωση της πόλης μας, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στην ελεύθερη Ελλάδα.

Τιμούμε σήμερα τον ηρωισμό και την αυτοθυσία εκείνων που πολέμησαν για αξίες και ιδανικά για να ζούμε σήμερα σε μια ελεύθερη Μακεδονία, σε μια ελεύθερη Ελλάδα!

Στις 18 Οκτωβρίου η Αλεξάνδρεια (ο τότε «Γιδάς») ξεκίνησε μια νέα πορεία στην ελεύθερη Μακεδονία και σήμερα διεκδικεί μια σημαντική θέση στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, όπως και πέρυσι, είναι αναγκασμένος λόγω των υγειονομικών συνθηκών να μην πραγματοποιήσει παρέλαση και συναφείς εκδηλώσεις στη μνήμη αυτής της ένδοξης ημέρας.

Όμως η σκέψη όλων μας είναι κοντά στους νεκρούς ήρωες του 1912 που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους. Η θυσία τους αποτελεί παράδειγμα πίστης, θάρρους, επιμονής και σύμπνοιας για μια ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα.

Μοναδικό και αποκαλυπτικό είναι το μήνυμα της νίκης του Ελληνικού στρατού του 1912. Το Ελληνικό Έθνος στην ιστορική του πορεία έχει ξεπεράσει περιόδους κρίσης με οδηγό την ομοψυχία ,τη συλλογικότητα και την αφοσίωση στον αγώνα για την ακεραιότητα της πατρίδας. Με σημαία μας το μήνυμα αυτό θα αντιμετωπίσουμε και θα ξεπεράσουμε και σήμερα τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με την πίστη και την αγάπη για την πατρίδα στην καρδιά μας θα είμαστε και πάλι νικητές.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους δημότες και δημότισσες της Αλεξάνδρειας". 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69