tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Ξήλωσε" τον Κούγκα ο Γκυρίνης

Ο δήμος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης με απόφασή τους ανακάλεσε  από σήμερα, τον ορισμό και απάλλαξε τον Αθανάσιο Κούγκα του Στεφάνου, Δημοτικό Σύμβουλο, της Δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ”, από την άσκηση των αρμοδιοτήτων του ως Αντιδημάρχου, στα Θέματα Πολιτικής Προστασίας, Κτηματολογίου και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου,  σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 227/16630/2021 απόφαση Δημάρχου Αλεξάνδρειας

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμό 227/16630/7-9-2021, απόφαση του Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σε αυτούς.

Μέχρι τον ορισμό νέου Αντιδημάρχου, οι αρμοδιότητες θα ασκούνται από τον Δήμαρχο.

Οι λόγοι της αποπομπής

Στην απόφασή του ο κ. Γκυρίνης αναφέρει ότι οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή επειδή ο κ. Κούγκας:

α. κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ενεργεί αυτοβούλως χωρίς να συνεργάζεται με τον Δήμαρχο, τον οποίο πρέπει να επικουρεί και δεν τον ενημερώνει για πολλές από τις κινήσεις του σχετικές με τα θέματα της αρμοδιότητας του.

β. με σκοπό τη συνεχή αυτοπροβολή του εμπλέκεται και ενεργεί σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δημάρχου ή των λοιπών Αντιδημάρχων.

γ. της συχνής αντιπαράθεσης με φανερή την διάθεση αντιπολιτευτικής σκοπιμότητας, παρότι είναι Αντιδήμαρχος, σε σοβαρές λειτουργικές αρμοδιότητες, ενέργειες οι οποίες δεν συνάδουν με το αξίωμα που έφερε και τη φιλοσοφία του άρθρου 59 παρ. 1 του ν. 3852/2010.

δ. διαπιστώνεται σοβαρότατο θέμα παντελούς έλλειψης διάθεσης συνεργασίας με το Δήμαρχο, που αναιρεί την εμπιστοσύνη και την αρχή της επικουρικότητας στα καθήκοντα του Δημάρχου από πλευράς Αντιδημάρχων.

ε. το ύφος της επικοινωνίας με το προσωπικό του Δήμου, δεν συνάδει στο ελάχιστο με την ηθική δεοντολογία που εφαρμόζει η δημοτική αρχή στην άσκηση των καθηκόντων της και προκάλεσε ζητήματα δυσλειτουργίας στην υπηρεσία.

στ. επιδεικνύει μια ανάρμοστη, προσβλητική και προκλητική συμπεριφορά και το δηλώνει δημόσια προς το πρόσωπο του Δημάρχου αμφισβητώντας έμπρακτα το θεσμικό του ρόλο.

ζ. αν και του ζητήθηκε από το Δήμαρχο να υποβάλει την παραίτηση του δεδομένου ότι έχει καταστεί αδύνατη πλέον η όποια συνεργασία μαζί του, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συχνά φαινόμενα δυσλειτουργίας στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69