tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Στις 28 του Οκτώβρη του 1940 ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει την κατηγορηματική του άρνηση να υποταχτεί στο Μουσολίνι. Το ιστορικό «ΟΧΙ», έδειχνε τη μεγάλη πίστη των Ελλήνων για ελευθερία, για εθνική ενότητα και συλλογική αντίσταση στο φασισμό.

Η στρατιά του Μουσολίνι αλλά και αργότερα του Χίτλερ συνάντησαν σθεναρή αντίσταση. Η Ελλάδα κατάφερε να τους αναχαιτίσει για αρκετούς μήνες και έγινε αντικείμενο παγκόσμιου θαυμασμού.

Στα βουνά της Αλβανίας ο ελληνικός στρατός υπερασπίστηκε όλες τις προγονικές αξίες και μέσα σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες κατάφερε να δείξει σε όλη την ανθρωπότητα ότι η νίκη δεν ανήκει στο πλήθος, αλλά στην πίστη για τα ιδανικά και τις πανανθρώπινες αξίες.

Σήμερα στεκόμαστε περήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και είναι αδήριτη ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα διδάγματά της. Στη σημερινή συγκυρία που ζούμε και βιώνουμε είναι ανάγκη να εμψυχώσουμε την εθνική ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων. Οι ιδέες της φιλοπατρίας, της ανιδιοτέλειας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης πρέπει να αποκτήσουν το νόημά τους στη σημερινή κοινωνία. Να πιστέψουμε και να ορίζουμε μόνοι μας το μέλλον, μέσα από διαρκή αγώνα ,πιστεύοντας σε καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας και την Ελλάδα μας.

Το ιστορικό «ΟΧΙ» ας αποτελέσει σημείο αναφοράς πως ποτέ δεν πρέπει να ανεχθούμε ξένη επιβουλή του τόπου μας από όπου και αν προέρχεται.

Οι ήρωες του 1940 με το παράδειγμά τους, μας δείχνουν το δρόμο για να κερδίσουμε τους δικούς μας αγώνες με αυτοπεποίθηση, με αισιοδοξία και πίστη για μια Ελλάδα λεύτερη, δημιουργική και ανεξάρτητη. Ας τον βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69