tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη χώρα μας, τιμάται μέσα σε ένα πολύ μεγάλο πένθος από μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, αλλά και σε εκείνους που τραυματίστηκαν σε αυτό το φοβερό δυστύχημα.

Μέσα σε αυτό το πένθος τιμούμε τον αγώνα των γυναικών της Νέας Υόρκης που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για ίσα δικαιώματα στην εργασία, για ίσες ευκαιρίες στη ζωή και για καλύτερους μισθούς.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα μνήμης και αγώνα των γυναικών όλου του κόσμου .για την απελευθέρωση από την εκμετάλλευση τους και την καταπίεση και από κάθε προκατάληψη σε βάρος τους. Είναι μια μέρα που θα πρέπει στις σημερινές γενιές αλλά και στις μελλοντικές να φωτίζει το δρόμο τους για αγώνες και διεκδικήσεις ώστε όλες οι γυναίκες να έχουν αυτά που τους ανήκουν και δικαιούνται.

Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας των γυναικών, η αύξηση των θυμάτων ψυχολογικής και σωματικής βίας, ο ρατσισμός, η αδικία, η κάθε είδους εκμετάλλευση, η μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών είναι στοιχεία που δείχνουν ότι οι αγώνες των γυναικών της Νέας Υόρκης δεν έχουν ακόμη δικαιωθεί.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με όσες δυνάμεις διαθέτει τις ευάλωτες ομάδες γυναικών όπως τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, τις πολύτεκνες, τις άνεργες, τις μητέρες παιδιών με Αναπηρίες και τα θύματα βίας, αλλά και όλες τις γυναίκες σε όλες τους τις δραστηριότητες.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε ότι χωρίς ισότητα των φύλων δεν μπορεί το μέλλον του κόσμου να είναι ισότιμο και βιώσιμο και δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια αλλά να μιλάμε με πράξεις".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69