tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρεια: Ψηφίσματα για απόσυρση του σχεδίου νόμου για την απεξάρτηση και για νέα δρομολόγια προαστιακού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 14:10, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ (αριθ. απόφασης 10/2024) το ως κάτωθι Ψήφισμα για άμεση απόσυρση σχεδίου νόμου για την απεξάρτηση:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις από την 1η Νοεμβρίου 2023 για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του ΕΟΠΑΕ, (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων).

Με αυτό το σχέδιο νόμου πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους. Οι υπάρχοντες οργανισμοί και προγράμματα, ήδη διασυνδέονται μεταξύ τους, σύμφωνα με τις τρέχουσες θεραπευτικές ανάγκες, ενώ ελέγχονται και εποπτεύονται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας, στο ισχύον νομικό πλαίσιο.

Η απεξάρτηση στη χώρα μας χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ και όχι ΔΙΑΛΥΣΗ:

Ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει «θεραπευτικό συνεχές».
Ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή.
Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών από εξειδικευμένο προσωπικό και συμμετοχή των Συλλόγων Οικογένειας.
Τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες μέσα στα σχολεία.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΑΙΤΕΙ
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Ψήφισμα για τον προαστικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 14:10, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ (αριθ. απόφασης 11/2024) το ως κάτωθι Ψήφισμα για την εφαρμογή των νέων δρομολογίων του Προαστιακού Λάρισας – Θεσσαλονίκης :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα βασικότερα ζητήματα που προκύπτουν από τις αλλαγές των δρομολογίων που εφαρμόστηκαν από τις 16/12/2023 είναι:

Η κατάργηση του απογευματινού δρομολογίου από Θεσσαλονίκη στις 16:22 για το οποίο ζητείται η άμεση επαναφορά του.
Το μεγάλο κενό δρομολογίων 2,5 ωρών που δημιουργείται από Θεσσαλονίκη, μεταξύ των 15:00 και 17:30, δηλαδή στη χρονική ζώνη επιστροφής του 80% των εργαζομένων.
Ο συνεχώς μειούμενος αριθμός καθημερινών δρομολογίων σε 8, από 11 που ήταν μέχρι τον Μάϊο του 2022, δηλαδή πριν την εισαγωγή του «Βέλους».
Από την αλλαγή στα δρομολόγια προκύπτει η αυξανόμενη αδυναμία κάλυψης αναγκών μετακίνησης εργαζομένων, σύμφωνα με τα βασικά ωράρια εργασίας.

Έτσι από την αλλαγή των δρομολογίων γίνεται αντιληπτό ότι αφενός διακρίνεται μία καταφανής και κραυγαλέα απουσία συγχρονισμού με τα ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων και αφετέρου ότι προσφέρεται μία παροχή ταλαιπωρίας και όχι υπηρεσίας, από την χωροθέτηση των εν λόγω δρομολογίων σε χρονικά σημεία που δεν εξυπηρετούν τουλάχιστον ανάγκες εργαζομένων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώνει την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες που πλήττονται από την εφαρμογή των νέων δρομολογίων του Προαστιακού Λάρισας – Θεσσαλονίκης και ζητά :

Να μην υπάρξουν καταργήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Λάρισας – Θεσσαλονίκης &
Να αυξηθεί ο αριθμός των καθημερινών δρομολογίων έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα και να καλύπτονται οι ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο, τουλάχιστον σύμφωνα με τα βασικά ωράρια εργασίας.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69