tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: παρέμβαση για τον ΕΝΦΙΑ και την κατάργηση δημοσίευσης των προκηρύξεων στον επαρχιακό τύπο

Besi panagia

Παρέμβαση από το βήμα της Βουλής, έκανε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά την τοποθέτηση του σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για το θέμα που έχει ανακύψει με τις υπέρογκες χρεώσεις αγροτεμαχίων και οικοπέδων από το νέο φόρο ΕΝΦΙΑ, ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη να υπάρξει άμεσα διόρθωση.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα της Ημαθίας, τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη άμεσα η διορθωτική παρέμβαση του Υπουργείου, προτείνοντας να ληφθεί υπόψη, για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, η αξία του ακινήτου όπως προσδιορίστηκε με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων (ΦΑΠ) 2013, προκειμένου να μην υπάρξει η δυσανάλογη επιβάρυνση που προκύπτει από τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

«Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποια παραδείγματα κύριε Υπουργέ. Στο χωρίο μου στην Κυψέλη Ημαθίας, οικόπεδο αξίας 14.940 ευρώ, υπολογισμένης βάση του φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων, ΦΑΠ έτους 2013, τώρα με το νέο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων ΕΝΦΙΑ, η αξία του συγκεκριμένου ακινήτου διπλασιάζεται αγγίζοντας τις 30.000 ευρώ επειδή παίρνει ως βάση υπολογισμού τη χαμηλότερη αντικειμενική αξία της πλησιέστερης πόλης που είναι η Αλεξάνδρεια, το αντίστοιχο συμβαίνει και στη Φυτειά Ημαθίας, όπου οικόπεδο με βάση προσδιορισμού το ΦΑΠ του 2013, έχει αξία 24.000 ευρώ και με το νέο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων 2014, τετραπλασιάζεται η αξία του και αγγίζει τις 111.000 ευρώ, παίρνοντας ως βάση προσδιορισμού τις αντικειμενικές αξίες της πόλης της Βέροιας, το ίδιο συμβαίνει και στα χωριά του δήμου της Νάουσας, παίρνοντας ως βάση προσδιορισμού τις αξίες της πόλης της Νάουσας. Πρέπει να αποκατασταθούν παραλογισμοί και εξόφθαλμες αδικίες. Να επικρατήσει ορθολογισμός στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Και είναι καιρός, σε δεύτερο επίπεδο, να δούμε και την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες πλέον δεν είναι σύστοιχες με την πραγματικότητα» τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας.

Επίσης, ο Βουλευτής Ημαθίας, έκανε εκτενή αναφορά και για το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, με το οποίο καταργείται η υποχρέωση δημοσίευσης των προκηρύξεων από το δημόσιο και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ζητώντας από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

«Το συγκεκριμένο μέτρο, υπηρετούσε την αρχή της διαφάνειας, αποτελούσε και ένα σημαντικό έσοδο για την επιβίωση του επαρχιακού τύπου. Οφείλουμε όμως να σκεφθούμε το υψηλό κόστος που θα υπάρξει από την αναστολή έκδοσης εφημερίδων της περιφέρειας. Ας σκεφθούμε σε ποια χέρια μπορεί να πέσει η ενημέρωση στην περιφέρεια και ποιους σκοπούς θα έχουν πλέον αυτοί που θα ελέγχουν τον επαρχιακό τύπο αν οι εφημερίδες οδηγηθούν σε κλείσιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69