tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Παννεληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Από την πλευρά του Π.Σ.Φ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης, ο γενικός ταμίας Χρήστος Μιλτσακάκης ,ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και Πρόεδρος του Π.Τ Αττικής Λευτέρης Μπουρνουσούζης και ο Ταμίας του Π.Τ Αττικής Βασίλης Παπατσίμπας.

Στην συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, που σημειωτέον ήταν η δεύτερη, μετά την επίσκεψη του Προέδρου του Π.Σ.Φ στο γραφείο του Υφυπουργού στη Βέροια, τέθηκαν τα μείζονα ζητήματα του κλάδου .

Επίδομα επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας των Δ.Υ.
Παραδόθηκε στονΥφυπουργό Οικονομικών η πρώτη θετική δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κοζάνης και αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία του Π.Σ.Φ όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Το ζήτημα με τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) και την ανεξέλεγκτη παραχώρηση σε φορολογούμενος που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις άσκησης επαγγελμάτων υγείας. Παραδόθηκε στον Υφυπουργό σχετικό πόρισμα του ΣΕΥΥΠ για την απόδειξη των όσων υποστήριξαν τα μέλη του Π.Σ.Φ
Το ζήτημα της εξεύρεσης και παραχώρησης στέγης για την στέγαση των αναγκών του Π.Σ.Φ και του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής, από τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο Υφυπουργός είναι θετικός στο αίτημα της ενοικίασης ακινήτου από τα ακίνητα που διαχειρίζεται το Υπουργείο.

Φορολογικά κίνητρα για νέους επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές. Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι ήδη θεσπίστηκε κίνητρο φορολογικό για τα πρώτα έτη εργασίας με μικρότερη φορολογία και το Υπουργείο θα εξετάσει οποιαδήποτε άλλο κίνητρο στα πλαίσια των δυνατοτήτων της χώρας.
Χρηματοδότηση νέων επιστημόνων φυσικοθεραπευτών από το ΕΣΠΑ και δυνατότητα ένταξης των πολύ μικρών Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας (ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό) σε προγράμματα ΕΣΠΑ.
Ο Υφυπουργό αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα για την χρηματοδότηση νέων επιστημόνων από το ΕΣΠΑ και επίσης για το δεύτερο αίτημα της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ μικρότερων υφιστάμενων επιχειρήσεων ανέφερε ότι θα το εισηγηθεί.

Ο Π.Σ.Φ στο άμεσο προσεχές διάστημα θα ζητήσει συνάντηση από τον Υπουργό Ανάπτυξης για να συζητήσει τα παραπάνω.

Ρύθμιση για την υποχρεωτική εξόφληση των συνδρομών των Δ.Υ Φυσικοθεραπευτών κατά την έξοδό τους από το επάγγελμα (Συνταξιοδότηση) ΚΑΙ δυνατότητα είσπραξης των συνδρομών των μελών του Π.Σ.Φ από την καταβολή της μισθοδοσίας κάθε μήνα.
Τέθηκε υπόψιν του Υφυπουργού η ανησυχία του Π.Σ.Φ, όσον αφορά την ισομερή κατανομή των πόρων για τις επιμέρους κατηγορίες παρόχων, που ως γνωστόν διαθέτει το υπουργείο οικονομικών κάθε χρόνο στον ΕΟΠΥΥ , θέτοντας επίσημα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της απόκλισης -επιτρεπτής και πραγματικής δαπάνης- του κωδικού για την φυσικοθεραπεία.
Τέθηκε στον Υφυπουργό το ζήτημα της εφαρμογής των αλλαγών στην έκδοση των φορολογικών παραστατικών και στην τήρηση των βιβλίων που θα γίνεται από το νέο έτος μόνο ηλεκτρονικά. Επίσης τέθηκε το ερώτημα της εξαίρεσης για τα επαγγέλματα που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ και ο χρόνος εφαρμογής των αλλαγών. Ο Υφυπουργός απάντησε ότι δεν θα υπάρχει εξαίρεση κανενός επαγγέλματος και ότι η εφαρμογή υπολογίζεται από τις 1/1/2020 αλλά θα γίνει σταδιακά με πιθανόν μια περίοδο προσαρμογής.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69