tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΣΥΡΙΖΑ: "Χωρίς Δημοκρατία, δεν υπάρχει ούτε Δημόσια Υγεία"

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Παρά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνει πλέον η πανδημία στη χώρα μας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ακολουθεί μια  διχαστική ρητορική απέναντι στην κοινωνία. Στη συζήτηση στη βουλή, ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά όχι μόνο δεν έκανε αυτοκριτική αλλά με περισσή αλαζονεία συνέχισε την επίθεση αποδίδοντας ευθύνες σε όλους, εκτός από την κυβέρνησή του.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι εκκωφαντική. Σε όλα τα επίπεδα, είτε αφορούν την οικονομία, είτε την υγεία και την παιδεία. Η καθυστέρηση που δείχνει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας δείχνει την έλλειψη στρατηγικής που υπάρχει στην Κυβέρνηση. Δείχνει όμως τυτόχρονα και τη συνειδητή επιλογή να στηριχθούν συγκεκριμένα συμφέροντα, που εκπορεύονται από μια πολιτική αντιλαική και αντικοινωνική που βάζει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους , τους νέους, τους μικρομεσαίους, την κοινωνία ολόκληρη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι υψηλές προσδοκίες, η αισιοδοξία και το κλίμα ευφορίας μετά το τέλος του πρώτου κύματος έχουν διαψευσθεί πλήρως. Η έλλειψη προετοιμασίας όλο το προηγούμενο διάστημα παρά τα αιτήματα τόσο των υγειονομικών αλλά και της αντιπολίτευσης, οδήγησε αναπόφευκτα στο  lock down.Το κλείσιμο δε των σχολείων, έρχεται να επιβεβαιώσει την έλλειψη σχεδίου της Κυβέρνησης, αποδομώντας πλήρως την επικοινωνιακή της «φούσκα» για τις επιτυχίες που εξασφάλισε στη διαχείριση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί την ίδια εγκληματική πολιτική. Καμία πρόθεση για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και οδηγών, παροχή βασικής υλικής υποδομής στους μαθητές για την τηλεκπαίδευση, περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους, συχνότερα δρομολόγια. Καμία πρόθεση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, αύξηση των μισθών τους και ουσιαστική ενίσχυση των ΜΕΘ. Αντι αυτού, παίρνει μέτρα που εξυπηρετούν το σχέδιο τις για περαιτερω ιδιωτικοποίηση στο χώρο της Υγείας, μέτρα που μοιράζουν ακόμα περισσότερο χρήμα στους «φίλους». Πρόσληψη ιδιωτών γατρών στα Νοσοκομεία με  παχυλούς μισθούς χωρίς κανένα σχέδιο για το πόσοι χρειάζονται, σε ποιες υπηρεσίες, ποιες ειδικότητες, σε ποιες γεωγραφικές περιοχές.

Μόνη πρόθεση, στο όνομα της πανδημίας πάντα, η καταστολή σε όλα τα επίπεδα. Με τελευταίο παράδειγμα, την επαίσχυντη εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και την προσπάθεια από το Πρωθυπουργό να ξαναγράψει την Ιστορία...

Μόνο που όπως διδάσκει η Ιστορία, η Δημοκρατία αποτελεί το μόνο δρόμο και το μόνο βηματισμό που μπορεί να κρατήσει τη κοινωνία όρθια με αξιοπρέπεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Χωρίς Δημοκρατία, δεν υπάρχει ούτε Δημόσια Υγεία".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69