tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου το άνοιγμα των σχολείων

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην χώρα. Αυτό ξεκαθάρισε Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά. Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου. Η κίνηση που έκανε χθες ο Πρωθυπουργός ήταν προληπτική. Έχοντας υπόψη την εξέλιξη των κρουσμάτων και την υγειονομική κατάσταση της χώρας αποφασίστηκε να ζητήσουμε από όλους τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι αυτήν την εβδομάδα ώστε να ρίξουμε ακόμη περισσότερο το επιδημιολογικό φορτίο και να ανοίξουν τα σχολεία μας με ασφάλεια.

Τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου. Όλες οι βαθμίδες. Και είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης διευκολύνονται και οι ειδικοί της Επιτροπής στις αποφάσεις τους. Γιατί είναι πραγματικά δύσκολο 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11. Έχουμε, όμως, πάρει μέτρα από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά και κάνουμε στους πολίτες να τα τηρήσουν.

Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου και σιγά σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9-10 Ιανουαρίου, και μετά τις 11 θα δούμε πώς θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αν επιτρέπει, δηλαδή, η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα τα αφήσουμε πιο πίσω. Τότε, ναι, θα κριθούν οι υπόλοιποι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Είναι σαφές ότι θα πάμε βήμα βήμα, Είναι επίσης σαφές ότι οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν για αυτήν την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 του μήνα, δηλαδή click away και κάποιες βασικές υπηρεσίες που είχαν ανοίξει. Σιγά σιγά θα πάμε και στους άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Αρκεί όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα".

Για ανασχηματισμό

"Ανασχηματισμό κάνει ο Πρωθυπουργός όταν εκείνος κρίνει σκόπιμο. Επομένως, ας αφήσουμε τον Πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί. Από εκεί και πέρα νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα. 

Δεν είναι κανενός δουλειά να σχολιάσει τι έχει ο Πρωθυπουργός στο μυαλό του και πολύ περισσότερο δεν είναι δικιά μου. Ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του και όταν θα υπάρξει θέμα ανακοινώσεων αυτές θα γίνουν. Αλλά, είπαμε νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα.

Για την Αντιπολίτευση

"Ιδίως για την Αξιωματική Αντιπολίτευση τι να πει κανείς… Δεν έχει καμία πρόταση για τα βασικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Τρέχει πίσω από τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για να κάνει πάντα μια μίζερη κριτική. Γιατί δεν είπε κανείς από την Αντιπολίτευση -όχι μόνο από την Αξιωματική- τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτές τις ημέρες. Τα στοιχεία. την 1η Ιανουαρίου δείχνουν το Βέλγιο να έχει 1.793 κρούσματα, την Ολλανδία 8.234, την Πορτογαλία 6.351. Στην Ελλάδα την ίδια μέρα είχαμε 597.

Πριν από 10-15 ημέρες έλεγαν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι είμαστε πρωταθλητές στα κρούσματα, στους θανάτους. Θυμάστε κάτι αλχημείες με τα γραφήματα; Δεν είμαστε εκεί. Η κοινωνία ζητάει σοβαρότητα. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με μία υπευθυνότητα. Να κάνουμε παρεμβάσεις όπως χρειάζεται -γιατί είναι δυναμικό το φαινόμενο- να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να φτάσουμε με ασφάλεια στο τείχος ανοσίας. Και αυτό θέλει μια σοβαρότητα".

Οικονομική στήριξη σε όσους πλήττονται

"Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττεται από την πανδημία. Όσο χρειάζεται να παρατείνονται τα υγειονομικά μέτρα προκειμένου να προστατεύεται η δημόσια υγεία, άλλο τόσο θα επεκτείνονται τα οικονομικά μέτρα στήριξης. Και αυτό το κάνουμε επειδή νοιαζόμαστε και επειδή μπορούμε.

Νοιαζόμαστε και το έχουμε αποδείξει όλους αυτούς τους 10 μήνες σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Και μπορούμε, γιατί έχουμε την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των αγορών, προκειμένου να δανειζόμαστε με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και να τροφοδοτούμε συνεχώς με ρευστότητα την οικονομία. 

Θα συνεχίσουμε να ξετυλίγουμε και το 2021 μέτρα, είτε στήριξης, είτε ανακούφισης. Προτεραιότητά μας είναι η μείωση συνολικά της φορολογικής επιβάρυνσης που υπάρχει στην οικονομία, είτε είναι αυτό φόροι, είτε είναι εισφορές. Και αυτό θα συνεχίσουμε θα το κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος, κάποιον την ώρα που πάει να σηκωθεί ξανά στα πόδια του το 2021. Θα είμαστε δίπλα να στηρίζουμε πάντα με σύνεση, πάντα με λογική, αλλά και πάντα με ανθρωπιά.

Καραντίνα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

"Έχουμε πει, ήδη, πριν από τα Χριστούγεννα ότι όποιος θα έρχεται από το εξωτερικό θα υποβάλεται όχι μόνο σε PCR test 72 ωρών πριν έρθει, αλλά και σε rapid test στο αεροδρόμιο και θα μπαίνει και σε καραντίνα. Και αυτό, όχι για τους Έλληνες φοιτητές, που θα ερχόντουσαν από το εξωτερικό να δουν τους γονείς τους, αλλά κυρίως για τους Έλληνες που ενώ δεν θα μπορούσαν να πάνε στην Αράχωβα ή σε άλλα θέρετρα, και θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού στο εξωτερικό. Επομένως, η καραντίνα δεν είναι κάτι καινούργιο. Θα μπουν, λοιπόν, σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν. Ευτυχώς, στα στοιχεία που είδαμε χθες, τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, δεν είδαμε θετικά κρούσματα. Αλλά παρ’ όλα αυτά, επειδή μπορεί να επωάζεται ο ιός, θα μείνουν σε καραντίνα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69