tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αμοιβαία αναστολή δασμών μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ - Απαλλάσσονται από τους πρόσθετους δασμούς οι κονσέρβες ροδάκινων

Στην αμοιβαία άρση των πρόσθετων δασμών ύψους 25% συμφώνησαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Οι κλάδοι των ελληνικών εξαγωγών που απαλλάσσονται από τους πρόσθετους δασμούς είναι κονσέρβες ροδάκινων και μείγματα φρούτων, γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδίως φέτα, γιαούρτι, καθώς και προϊόντα χοιρινού κρέατος και οστρακοειδή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας στις κατηγορίες αυτές ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ και αναμένεται να επηρεαστεί θετικά από την εξέλιξη. Οι πρόσθετοι δασμοί είχαν επιβληθεί κατόπιν αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στο πλαίσιο των διαφορών που απορρέουν από την κατασκευή αεροσκαφών των Airbus – Boeing.

Η πλήρης κατάργηση των εισαγωγικών δασμών μετά από το τέλος του επομένου τετραμήνου αποτελεί επιδίωξη τόσο του Υφυπουργού Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, όσο και του Γενικού Γραματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ιωάννη Σμυρλή μέσω της άσκησης οικονομικής διπλωματίας εντός του πλαισίου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: https://www.insider.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69