tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας στην Βουλή

Στην Βουλή έφεραν με παρεμβάσεις τους οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Μπαρτζώκας τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, για τις επιχειρήσεις που μένουν έξω από η νέα δράση ΕΠΑΝΕΚ του ΕΣΠΑ 2021-2027. Αναλυτικά:

Παρέμβαση Καρασαρλίδου

 Στη Βουλή με αναφορά έφερε η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου το πρόβλημα, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι μικρές οικογενειακές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην περιοχή μας, οι οποίες αποκλείονται από τη νέα δράση ΕΠΑΝΕΚ του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής μετέφερε το αίτημα της  Ένωσης Ξενοδόχων ΠΕ Ημαθίας, οι εκπρόσωποι της οποίας ζητούν τον  επαναπροσδιορισμό του κριτηρίου ένταξης στη δράση, καθώς θεωρούν άδικο να αποκλείονται οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με αυτοαπασχόληση των μελών  της οικογένειας, επειδή αυτή η απασχόληση δεν αποτυπώνεται στις καταστάσεις του ΕΡΓΑΝΗ και συνεπώς δεν πληρούν τον όρο για 1 ΕΜΕ, με μέσο όρο πληρότητας 5 μηνών των επιχειρήσεων στην περιοχή μας.

Ζητούν παράλληλα την τροποποίηση του όρου για το άθροισμα του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης από την δράση του προγράμματος ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις στο οποίο δεν τίθεται απαίτηση 1 ΕΜΕ , ώστε να συμπεριληφθούν επιπλέον λειτουργικά έξοδα, όπως αυτά αποδεικνύονται από το έντυπο Ε3.

 Η βουλευτής καλεί τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί του ζητήματος και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί η ενίσχυση όλων των μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων.

Παρέμβαση Τσαβδαρίδη

Τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Ημαθίας για τη δράση ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 προϋπολογισμού 350 εκατ. Ευρώ, για την παροχή κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις, απέστειλε με Αναφορά του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τονίζει, είναι σημαντικό να εξεταστούν οι διορθωτικές ρυθμίσεις που προτείνονται από την Ένωση σε μία θετική δράση. Τροποποιήσεις όπως αυτή του άδικου – όπως η Ένωση τον χαρακτηρίζει – αποκλεισμού των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων με αυτοαπασχόληση των μελών της οικογένειας, επειδή αυτή η απασχόληση δεν αποτυπώνεται στις καταστάσεις του ΕΡΓΑΝΗ και συνεπώς δεν πληρούν τον όρο για μία Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) με μέσο όρο πληρότητας 5 μηνών των επιχειρήσεων στην περιοχή της Ημαθίας. Ως εκ τούτου, ο επαναπροσδιορισμός αυτής της ρύθμισης δεν θα καθιστά απαγορευτική την ένταξη της πλειοψηφίας των μελών της Ένωσης σε αυτήν.

Μία ακόμη σημαντική πρόταση προς εξέταση, αφορά στη δυνατότητα τροποποίησης του όρου που αναφέρεται στο άθροισμα του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης από την παρούσα δράση και του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, προκειμένου το άθροισμα αυτό να μην υπερβαίνει το 100% του αθροίσματος των ποσών που αναγράφονται στον Κωδικό 367 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του έτους 2021.

Όπως προτείνεται - σημειώνει ο κ. Τσαβδαρίδης - μία ενδεχόμενη τροποποίηση θα δύναται να συμπεριλαμβάνει επιπλέον λειτουργικά έξοδα (αμοιβές προσωπικού και ενοίκια) όπως αυτά θα αποδεικνύονται από το Ε3 του έτους 2021.

Παρέμβαση Μπαρτζώκα

Στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων μετέφερε το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας την επανεξέταση των προδιαγραφών που θέτει νέα χρηματοδοτική δράση για την οικονομική στήριξη τους και την επανεκκίνηση της δραστηριότητας τους, τονίζοντας ότι οι εν λόγω προδιαγραφές ουσιαστικά αποκλείουν πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητάει να αρθεί ο όρος με τον οποίο εξαιρούνται του κεφαλαίου κίνησης, μέσω της δράσης του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2021-2027) οι τουριστικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέλη της ίδιας οικογένειας, καθώς, όπως αναφέρει και η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, ο όρος αυτός καθιστά απαγορευτική την ένταξη πολλών τουριστικών επιχειρήσεων της Ημαθίας.

Παράλληλα, ο βουλευτής προτείνει να υιοθετηθεί και η πρόταση του ΔΣ της Ένωσης, σύμφωνα με την οποία το άθροισμα του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης που δύνανται να λαμβάνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις από επιχειρησιακά προγράμματα εν γένει, στο πλαίσιο της στήριξης τους από την πανδημική κρίση, να προκύπτει κατόπιν συνυπολογισμού, τόσο από το άθροισμα των ποσών που αναγράφονται στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του τρέχοντος έτους, όσο και από τα λειτουργικά έξοδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69