tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών με βάση εξορθολογισμένα κριτήρια ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Τη μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης των συμβάσεων όσων σχολικών καθαριστριών το δικαιούνται με βάση εξορθολογισμένα κριτήρια απασχόλησής τους, ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας.

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας σημειώνει ότι ενώ η Κυβέρνηση έδωσε δίκαιη λύση κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων προσλαμβάνοντας μάλιστα το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εντούτοις τα περιθώρια βελτίωσης της θετικής αυτής ρύθμισης συνεχίζουν να είναι πολλά.

Το πιο σημαντικό εξ αυτών, επισημαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης είναι αυτό της δικαιότερης αναπροσαρμογής/αναθεώρησης/ των συμβάσεων με τις οποίες απασχολούνται οι εν λόγω καθαρίστριες στις διάφορες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια και οι οποίες με το παρόν καθεστώς υπολογίζουν την μοριοδότηση και άρα το είδος της απασχόλησης (πλήρους ή μερικής) με βάση τον αριθμό των αιθουσών διδασκαλίας ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ όπως τα τετραγωνικά τα οποία πραγματικά καθαρίζουν.

Ως αποτέλεσμα, ένα μεγάλο ποσοστό καθαριστριών οι οποίες έχουν προσληφθεί ως μερικής απασχόλησης - κάτι που επί της ουσίας μεταφράζεται σε 3 ώρες εργασίας – αναγκάζονται να απασχολούνται αρκετές περισσότερες ώρες καθημερινώς, καθώς τα τετραγωνικά τα οποία πρέπει να καθαρίσουν και τελικά καθαρίζουν είναι πολλαπλάσια από αυτά τα οποία φαίνονται ότι θα έπρεπε να καθαρίσουν.

Και αυτό συμβαίνει επειδή ένα βασικό στοιχείο της μοριοδότησης έγινε με βάση τις αίθουσες διδασκαλίας που είναι δηλωμένες στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο Myschool και στο οποίο δηλώνονται μόνο οι αίθουσες διδασκαλίας και κανένας από τους υπόλοιπους χώρους του σχολείου, οι οποίοι όμως σε τετραγωνικά είναι σε αρκετές περιπτώσεις μεγαλύτεροι από τα τετραγωνικών των αιθουσών διδασκαλίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69