tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι θα ισχύει για τους κλειστούς χώρους διασκέδασης - Επιτρέπονται τα πανηγύρια, μπαίνουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα

Τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδίκευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε, το φετινό καλοκαίρι θα είναι «καλοκαίρι καθήμενων», τονίζοντας πως αναγνωρίζει πως σε ορισμένους μοιάζει παράλογο το συγκεκριμένο μέτρο ωστόσο πρέπει να ελεγχθεί η πανδημία.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ο υπουργός τόνισε: «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ζήτημα καίριο να μην δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα, να εμφανίζεται συγκροτημένη εικόνα, να λειτουργούν οι επιχειρησεις απρόσκοπτα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα».

Από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους με το 85% της χωριστικότητας.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία.

Για τα πανηγύρια, καταργείται ο όρος της εμβολιαστικής κάλυψης και επιτρέπονται με τους γενικούς προστατευτικούς όρους κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με την λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.

Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και μέχρι 8.000 τα κλειστά και για ανήλικους με σελφ τεστ στο στο 5% -από το 85% - της χωρητικότητας.

Σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.

Ο υπουργός σημείωσε πως οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια ξεκαθαρίζοντας πως ο εμβολιασμός στο στράτευμα είναι εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός.

Πρόστιμα

Στην πρώτη παράβαση ορίζεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας για κατάστημα κάτω των 200 τμ και 5.000 ευρώ για χώρους άνω των 200 τμ και 7 μέρες αναστολή λειτουργίας.

Σε δεύτερη παράβαση για όλους 10.000 και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας και στην τρίτη παράβαση προσωρινή αφαίρεση άδειας για 60 μέρες

Ο υπουργός σημείωσε ότι είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων βάση αποδεικτικού υλικού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69