tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαρκούλης: "Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά"

Σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό αλλά και θέματα επικαιρότητας, ο Αντώνης Μαρκούλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε:

"Δείγματα μιας πολιτικής που σχεδιάζεται στο ποδάρι και υλοποιείται στις πλάτες των πολιτών έδωσε για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επιχείρηση «στρίβειν διά του Ανασχηματισμού». Ο Πρωθυπουργός, συνεχίζει να ισορροπεί στα δήθεν συναινετικά του ανοίγματα προς την Κεντροαριστερά, δεν κρύβει όμως την κομματικά γονιδιακή συγγένειά του με την άκρα δεξιά. «ΛΑ.Ο.Σ.-Ν.Δ. στην εξουσία» θα είναι λογικά το νέο σύνθημα του χώρου. Και επόμενος συμμέτοχος-συνένοχος του κυβερνητικού σχήματος, ίσως και ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στα θέματα της επικαιρότητας.

  • Σε υπογραφή πενταετούς συμφωνίας στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία προχώρησε η Βόρεια Μακεδονία. Η συμφωνία προβλέπει ετήσια κατανομή κονδυλίων από την Άγκυρα στα Σκόπια, για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού και τον εκσυγχρονισμό του στρατού της χώρας.

Η Τουρκία και η Βόρεια Μακεδονία είναι δύο χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, συνεπώς η Αθήνα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τη σύναψη μίας συμφωνίας. Είναι φανερό ότι η Τουρκία επιχειρεί να ασκήσει επιρροή σε χώρες των Βαλκανίων. Το ερώτημα είναι: τι κάνουμε εμείς γι’ αυτό;

Με τη συμφωνία των Πρεσπών είχαμε αποκτήσει το προβάδισμα σε ό,τι είχε να κάνει με την άμυνα της γειτονικής χώρας, αναλαμβάνοντας την επιτήρηση του εναέριου χώρου της και την προσπάθεια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Μήπως τα νέα δεδομένα οδηγήσουν στο να χάσουμε τον έλεγχο στη Βόρεια Μακεδονία και στα Βαλκάνια εν γένει;

Κυβέρνηση και Πεντάγωνο οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα και πειστικά, για να μην χαθεί τόσο αδέξια ένα δικό μας παιχνίδι.

  • Οι προκαταβολές στους αγρότες για τις ζημιές από τους παγετούς της άνοιξης μπορεί να δόθηκαν, όπως και σε όσους δόθηκαν, εμβαλωματικά και πρόχειρα, ωστόσο ήταν μια κάποια λύση για μερικούς. Τι γίνεται όμως με όλους τους άλλους κλάδους που εμπλέκονται στην αγροτική αλυσίδα και έχασαν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους εξαιτίας ακριβώς του παγετού;

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα ενίσχυσης για όλους τους εποχικά και μόνιμους εργαζόμενους του αγροτικού κλάδου, τους συνεταιρισμούς, τους μεταποιητές, τους εξαγωγείς, τους προμηθευτές, τους παραγωγούς υλικών συσκευασίας, τους μεταφορείς. Η σεζόν σε λίγο ολοκληρώνεται, με κύκλο εργασίας πολύ μικρότερο από τον αναμενόμενο και φυσικά πολλά χαμένα εισοδήματα, σε πολλές δε περιπτώσεις καθόλου εισοδήματα, αφού κάποιες μεταποιητικές μονάδες στην περιοχή μας δεν λειτούργησαν ούτε μία μέρα. Δεν νιώθει κανείς στην κυβέρνηση ότι πρέπει κάτι να πει, να δεσμευτεί, να προγραμματίσει; Άκρα του τάφου σιωπή.

Από τον περασμένο Απρίλιο κατέγραψε τις ανάγκες η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνόκαρπων, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης. Στη βάση αυτών των προτάσεων, επιβάλλεται να ανακοινωθεί άμεσα και να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο στήριξης όλων αυτών που έχασαν το εισόδημά τους εξαιτίας των ζημιών στην παραγωγή. Κάθε επιπλέον καθυστέρηση, δηλώνει για την κυβέρνηση αναξιοπιστία, ανετοιμότητα, αδιαφορία. Που φυσικά δεν μας εκπλήσσει.

Συνεπώς, δεν περιμένουμε αντανακλαστικά. Εξάλλου, πολιτικοί και πολιτικές των εμπλεκόμενων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, επικυρώθηκαν με την παραμονή τους στην κυβέρνηση μετά τον χθεσινό Ανασχηματισμό. «ΛΑ.Ο.Σ.-Ν.Δ. στην εξουσία και οι αγρότες εξορία»!

Λαέ μην τους φοβάσαι. Ερχόμαστε!".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69