tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μπαρτζώκας: Να επιδοτηθούν και οι επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις του ρεύματος

Στη Βουλή φέρνει ο Τάσος Μπαρτζώκας το ζήτημα της οικονομικής υποστήριξης των επιχειρήσεων ενόψει των ενεργειακών ανατιμήσεων, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη που προκύπτουν χωρίς να πληγεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Όπως τονίζει στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους απαιτεί αυξημένα αντανακλαστικά από την Κυβέρνηση, με ενέργειες που θα στηρίξουν όχι μόνο τα φυσικά πρόσωπα- νοικοκυριά, αλλά και το βασικό παραγωγικό κρίκο της οικονομίας, τις επιχειρήσεις.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επισημαίνει ότι τα μέτρα στήριξης στο κύμα ακρίβειας σε ρεύμα και σε φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο είναι αδήριτη ανάγκη να συμπληρωθούν και από μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Επί της θέσης αυτής, βασικό επιχείρημα συνιστά γεγονός ότι το κόστος της ενέργειας επιδρά καθοριστικά στο ΑΕΠ, κατά συνέπεια οποιαδήποτε διακύμανση της τιμής της προς τα πάνω, είτε αυξάνει την τιμή των προϊόντων είτε δυσχεραίνει την οικονομική δυνατότητα των επιχειρηματιών να ανταποκριθούν  στις υποχρεώσεις τους.

Ο Βουλευτής προτείνει το σχεδιασμό ενός προγράμματος επιδότησης των επιχειρήσεων, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να απορροφήσουν την ενεργειακή ανατίμηση. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, και η αύξηση της τιμής του ρεύματος-φυσικού αερίου δε θα μετακυλήσει στα καταναλωτικά προϊόντα, αλλά και δε θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι επιχειρήσεις από την προσωρινή ενεργειακή κρίση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69