tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκκίνηση διαλόγου περί ρωσικού εμπάργκο ζητά ο Μπαρτζώκας

Το θέμα του «ρωσικού εμπάργκο» αναδεικνύει για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ο Τάσος Μπαρτζώκας, καλώντας τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ανοίξουν εκ νέου τον πολιτικό διάλογο με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Στην επιστολή που απέστειλε, ο Βουλευτής εκθέτει την υφιστάμενη κατάσταση, η οποία, υπό το πρίσμα της παρατεταμένης χρονικής διάρκειας των αντιμέτρων της Ρωσίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει εξαντλήσει οικονομικά τους αγροτικούς παραγωγούς.

Όπως τονίζει ο Τάσος Μπαρτζώκας, η απώλεια τζίρου στα νωπά φρούτα, προσεγγίζει το μισό δις ευρώ, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή τη δυσανάλογη δυσμενή επίδραση που έχουν δεχτεί στο εισόδημα τους οι αγρότες της Μακεδονίας, καθώς οι εναλλακτικές υπερατλαντικές και ευρωπαϊκές αγορές δεν αντισταθμίζουν τις απώλειες.

Την ίδια στιγμή, ο Βουλευτής εκθέτει και την άλλη όψη της επίδρασης του εμπάργκο, η οποία εστιάζει στη «νοθεία» του ανταγωνισμού εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία εισάγει ελληνικά προϊόντα μέσω «γκρίζων διαδρομών» και τα επαναπροωθεί στη Ρωσία, βαφτίζοντας τα τουρκικής προέλευσης.

Καταλήγοντας, ζητάει από τους Ευρωβουλευτές, υπό το πρίσμα των αρμοδιοτήτων τους και της πολιτικής τους επιρροής, να συστρατευθούν μαζί του για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, το οποίο έχει τελικό στόχο την άρση του εμπάργκο και την απελευθέρωση μιας μεγάλης αγοράς για τους παραγωγούς-καλλιεργητές.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας, με δεδομένο ότι η τα αντίμετρα της Ρωσίας προς την Ε.Ε θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και θα επανεξεταστούν εν συνεχεία, συνεπώς προσφέρεται γόνιμο έδαφος για πολιτικές εξελίξεις, έχει δρομολογήσει πλήθος ενεργειών και επαφών, αποβλέποντας σε απτά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας και της Ελλάδας συνολικά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69