tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νέες επαφές Τσαβδαρίδη για τις αποζημιώσεις συνεταιρισμών και επιχειρήσεων από τους ανοιξιάτικους παγετούς

Νέες επαφές για το ζήτημα των αποζημιώσεων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, επιχειρήσεων μεταποίησης, ιδιωτικών επιχειρήσεων εμπορίας νωπών φρούτων και λαχανικών και μεταφορέων που επλήγησαν από τους παγετούς της άνοιξης είχαν σήμερα (26/10) με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων κ.κ. Χρήστος Γιαννακάκης, Παντελής Γερασίμου και Νίκος Μηνάς καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας κ. Κώστας Αποστόλου μαζί με τον Βουλευτή Πέλλας ΝΔ κ. Διονύση Σταμενίτη.

Σε συνέχεια σχετικής συνάντησης στο Υπουργείο Οικονομικών πριν 4 ημέρες αλλά και της προ 15ημέρου συνάντησης του κ. Τσαβδαρίδη για τα συγκεκριμένα ζητήματα με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν και πάλι με τον κ. Σκυλακάκη όλα τα απαραίτητα μέτρα παρέμβασης από την Πολιτεία προκειμένου να αποζημιωθεί και ο συνεταιριστικός και επιχειρηματικός κόσμος της αγροτικής παραγωγής από τις επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών φαινομένων της άνοιξης και επανεπιβεβαιώθηκε το ζωηρό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης να βοηθήσει καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Το νέο στοιχείο της συνάντησης με τον κ. Σκυλακάκη, επιπρόσθετο σε όσα ήδη έχουν προταθεί και μελετούνται, η δυνατότητα εισαγωγής ειδικής διάταξης με την οποία θα αναστέλλεται η σφράγιση επιταγών των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς και αφορούν στην πληρωμή υποχρεώσεων από αγορές φυτοφαρμάκων, προκειμένου να επιτευχθεί σημαντική οικονομική ελάφρυνση των βαρύτατων υποχρεώσεών τους λόγω των ζημιών που υπέστησαν.

Ο κ. Σκυλακάκης είδε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη πρόταση, σημειώνοντας ότι χρειάζεται να εξεταστεί σοβαρά μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που προτάθηκαν και αφορούν στην παράταση των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν λόγω COVID 19, στην επιδότηση επιτοκίων και στην οικονομική ενίσχυση, συμφωνώντας με την επισήμανση του κ. Τσαβδαρίδη ότι με μία τέτοια διάταξη θα ικανοποιηθούν όχι μόνο οι υπόχρεοι αλλά και οι δικαιούχοι επιταγών και θα ανασάνει η αγροτική οικονομία σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή.

Πέραν των επαφών με τον κ. Σκυλακάκη, ο κ. Τσαβδαρίδης, ο κ. Σταμενίτης και οι εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν και μία σειρά άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων που προτείνουν οι επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της βιωσιμότητάς τους σε ειδική τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη, αντικείμενο της οποίας ήταν η οργάνωση σχετικών προγραμμάτων κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ για την εκπαίδευση και διατήρηση του μονίμου προσωπικού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69