tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: «Στηρίζουμε τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, χτίζουμε μια κοινωνία πολιτισμού και ισότητας»

Τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε, μεταφέροντας και τον προσωπικό του χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες του Δήμου Βέροιας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αφού τόνισε ότι η Ελληνική Επανάσταση είναι ένα ιστορικό γεγονός που μας ενώνει όλους και μας διδάσκει ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πετύχουν όχι απλά πολλά, αλλά τα πάντα , συνεχάρη το Σύλλογο για την εθελοντική προσφορά και την ευαισθησία του απέναντι στα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Επισήμανε ότι όλα όσα ξεκίνησε να υλοποιεί η κυβέρνηση για να διασφαλίσει συνθήκες πραγματικής ισότητας για τα άτομα με αναπηρία θα έχουν συνέχεια.

Ανέφερε ότι για πρώτη φορά υλοποιούνται πρωτοποριακές πολιτικές στήριξης των ατόμων με ειδικές δεξιότητες,όπως:

-Η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας,

-Ο θεσμός του προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και συνιστά εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών σε κάθε άτομο με αναπηρία, χωρίς να σταματούν οι προνοιακές - επιδοματικές παροχές.

-Οι πόροι ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ για την επιδότηση παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε κατοικίες και χώρους εργασίας στους οποίους κατοικούν ή εργάζονται άτομα με αναπηρία, καθώς και σε κτίρια όπου στεγάζονται φορείς και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

Τόνισε ότι όλα αυτά αποτελούν δράσεις που στηρίζονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που έγινε με πρωτοβουλία και πρόταση του Πρωθυπουργού και περιλαμβάνει όλες τις εθνικές πολιτικές για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, κατανεμημένες σε 6 πυλώνες και 30 στόχους, μετρήσιμους, ποσοτικοποιημένους ανά υπουργείο και φορέα.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την αρχή της διακυβέρνησής της, χειρίζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία και τον απαιτούμενο σεβασμό κάθε ζήτημα που αφορά τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69