tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αλλαγή, λαϊκή συμμετοχή, χρέος στην Ιστορία

Γράφει ο Αντώνης Μαρκούλης

Στην εποχή της καταμέτρησης ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών στη χώρα με επικοινωνιακή μεζούρα, ακόμη και στα κρίσιμα πεδία της Παιδείας, της Υγείας και της Εθνικής Άμυνας, η πρόσφατη πρωτοβουλία Τσίπρα για αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είναι μια τομή που βελτιστοποιεί τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού, επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία, αποδίδει τον πρώτο ρόλο στους πρωταγωνιστές.

Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας, μόνο με όρους πολιτικής υπευθυνότητας μπορούν να απαντηθούν. Τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, οι γεωπολιτικές ισορροπίες, δεν είναι η επόμενη μέρα, είναι το σήμερα. Η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Υγεία, η Ασφάλεια, η Εργασία, η Ανάπτυξη, η Αυτοδιοίκηση, απαιτούν ισορροπημένη και ορθολογική στόχευση, με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον, στο μέλλον.

Η Κεντροαριστερά οφείλει να απαντήσει και να απαντά καθημερινά με όρους κοινωνίας και όχι επικοινωνίας. Με πολιτικές ευθύνης και ουσίας, ώστε να θεμελιώσουν ένα οικοδόμημα στέρεο και ελκυστικό, που θα εμπνέει λαϊκή συμμετοχή, αυτοπεποίθηση, κύρος, δημοκρατία. Θα φέρνει την κοινωνία πιο κοντά, αποδεχόμενη τα καθαρά βλέμματα και χέρια, μιας ηγεσίας και ενός πολιτικού φορέα που εστιάζουν στον άνθρωπο, στους πολλούς που το δικαιούνται και όχι στους λίγους που το λυμαίνονται. Φτάνει πια!

Η στροφή Τσίπρα στη βάση, είναι μια επιστροφή στο μέλλον της σύγχρονης Αριστεράς. Στις ρίζες των κινημάτων, των συνδικάτων και των πλατειών. Το επόμενο συνέδριο πρέπει να μείνει στην Ιστορία, πρέπει να αλλάξει την Ιστορία.

Αντώνης Μαρκούλης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69