tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την Βέροια επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής

Συνεχίζει την περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής συνοδευόμενος από στελέχη της Β. Ελλάδος.

Την Τετάρτη (2/11) ο Πάρις Κουρτζίδης μαζί με κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε την πόλη της Βέροιας και συγκεκριμένα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Νέος Αλιάκμων “ στην περιοχή Άμμος. 

Στη συνάντηση με τον κ. Αναστάσιο Παγούνη (διαχειριστή του Συνεταιρισμού) και τον κ. Παναγιώτη Τορλακίδη (οικονομικό διευθυντή του Συνεταιρισμού) συζητήθηκαν εκτενώς τα “καυτά” ζητήματα τις ακρίβειας στην ηλεκρική ενέργεια, όπου δεν είδαν κανένα αποτέλεσμα στους λογαριασμούς τους από τις επιδότησεις, καθώς από 200.000 ευρώ ετησίως υπολογίζουν ότι θα φθάσουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Ακόμη, ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΕΛΑ για τα προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια αγροτικών επιχειρήσεων όπως και της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης ΑΛ.Μ.ΜΕ Α.Ε όπου αντιμετωπίζουν τεράστιο κώλυμα. Ο Πάρις Κουρτζίδης, παρουσίασε τις θέσεις της Ελληνικής Ανατροπής ως λύσεις στα ζητήματα του Αγροτικού κλάδου που είναι το δικαίωμα εξαγοράς των δανείων ή και ρύθμισης με ένα κέρδος από την ονομαστική τους αξία για τα Fund, ύψους 15-20% επί τοις αγοράς τους από τις τράπεζες. Επίσης, τη δημιουργία τράπεζας που θα δίνει αναχρηματοδότηση με βιώσιμη λύση και με εγγυήσεις τον τζίρο και τα περουσιακά στοιχεία των δανειοδοτούμενων. 

Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της εμπλοκής μεσαζόντων στις πωλήσεις των αγροτικών προϊόντων. Ένα ζήτημα που έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αγοράζουν 15 με 20 φορές υψηλότερα από την τιμή που οι παραγωγοί έχουν πουλήσει. 

Οι εκπρόσωποι του συναιτερισμού εξέπεμψαν sos τονίζοντας ότι πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις στα ζητήματα που έθεσαν επί τάπητος, διότι από το ’23 και μετά η καταστροφή των αγροτικών συνεταιριμών θα είναι γεγονός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής, δεσμεύθηκε οτι θα μείνει κάθετος στις θέσεις αυτές, δηλαδή το πλαφόν τόσο στη λιανική όσο και στην χονδρική τιμή του ρεύματος και στην φορολόγηση της αισχροκέρδειας στο 95% ή και το 100%. Αλλά και στην οριζόντια λύση που προωθεί σε όλη την Ελλάδα για τα κόκκινα δάνεια και αφορά όλες τις κατηγορίες πολιτών (επαγγελματικά και ιδιωτικά δάνεια), με επιμέρους εξειδίκευση ανά κατηγορία. 

Σε δήλωσή του ο κ. Κουρτζίδης ανέφερε: ” Μακάρι να είναι η Ελληνική Ανατροπή η αιτία να δοθεί λύση από τους κυβερνώντες πριν τις εκλογές. Εμείς έστω και τότε θα χαιρετίσουμε την ανακούφιση του αγροτικού κλάδου, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας για τον ελληνικό λαό. Σκοπός μας να ξεσηκώσουμε κι’ άλλες ομάδες που θα ενισχύσουν την φωνή της ΕΛΑ“. 

Να σημειωθεί ότι ο απών πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Νέος Αλιάκμων”, κ. Βασίλης Γαλάνης λόγω σύσκεψης με την ΑΛΜΜΕ, θα συζητήσει σε δεύτερο χρόνο με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ανατροπής σε νέα προγραμματισμένη επίσκεψη.­
­
Οι επισκέψεις στην πόλη της Βέροιας συνεχίστηκαν και την υπόλοιπη μέρα. Ο πρόεδρος της ΕΛΑ συναντήθηκε με τους κ. Αντώνη Νούσιο και κ. Γιάννη Νούσιο, ιδιοκτήτες του Εργαστηρίου Παραδοσιακής Ζαχαροπλαστικής και Donuts, στην εταιρεία τους “MR. TΟΝΥ DONUTS“. 

H ξενάγηση στους χώρους του Εργαστηρίου συνοδεύθηκε από τη συζήτηση περί κερδοφορίας και παραγωγικότητας μιας επιχείρησης στην Ελλάδα αλλά πως μπορεί να στηθεί ένα κερδοφόρο μοντέλο επιχείρησης εν καιρώ κρίσης. Ο κ. Νούσιας ζωντανό παράδειγμα επιβίωσης μέσα σε κρίσεις μέσα από μια μακρά επιχερηματική διαδρομή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69