tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πυρρίχιο και ποντιακά κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας στον πρόεδρο της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου άκουσε παραδοσιακά κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Ναούσης – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «ο Κυριακίδης».

Ο κ. Τασούλας ανέφερε: «Σήμερα προπαραμονή Χριστουγέννων εδώ στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων παρουσία συναδέλφων από όλα τα κόμματα, παρουσία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής καλωσορίσαμε τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Και τα καλωσορίσαμε με ακούσματα από διάφορα μέρη της Ελλάδος που μας γέμισαν συγκίνηση και αισιοδοξία.

Ξεκινήσαμε με την αθωότητά, μας έψαλαν τα κάλαντα τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Βουλής και του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Γεμάτοι χαρά οι γονείς τους παρακολούθησαν αυτά τα κάλαντα αυτές τις ευχές και μας γέμισαν όλους με αυτό το μήνυμα της αθωότητας.

Την αθωότητα τη διαδέχθηκε η παλικαριά. Ήταν ο Σύλλογος Ποντίων από τη Νάουσα που χόρεψαν στο τέλος το δικό τους χορό, τον Πυρρίχιο, τον παλικαρίσιο χορό τους και μας θύμισαν τις αλησμόνητες πατρίδες, μας θύμισαν τον πολιτισμό τους, μας θύμισαν το σθένος τους, που αν και ξεριζώθηκαν, εκατό χρόνια πριν, ξαναρίζωσαν και μπόλιασαν με την ρώμη τους, την πίστη τους και τον πολιτισμό τους την Ελλάδα.

Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο Σύλλογος των Ποντίων της Νάουσας κουβαλάει και μια συγκλονιστική παράδοση γιατί έχουν μια βιβλιοθήκη στην οποία φυλάσσονται κειμήλια εκκλησιαστικά, αλλά και βιβλία τα οποία τα διέσωσαν από την καταστροφή. Δηλαδή πήραν μαζί τους όταν έφυγαν, άρον άρον, όχι δικά τους υπάρχοντα, αλλά μνημεία του πολιτισμού τους. Πήραν εικονίσματα από τις εκκλησίες και τα σπίτια τους και πήραν και παλιά βιβλία τα οποία σήμερα κοσμούν τη βιβλιοθήκη τους στη Νάουσα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69